ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα ψυχιατρική πτέρυγα στο Νοσοκομείο Άργους

Νέα ψυχιατρική πτέρυγα στο Νοσοκομείο Άργους

Εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί η νέα πτέρυγα στο νοσοκομείο Άργους, παρουσία των βουλευτών Αργολίδας, Δημήτρη Κοδέλα (ΣΥΡΙΖΑ) και Γιάννη Ανδριανού (ΝΔ), του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, του δημάρχου Άργους-Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσου, του διοικητή του νοσοκομείου Λάμπρου Δημητρογιάννη, γιατρών, νοσηλευτών και αυτοδιοικητικών παραγόντων της Αργολίδας.

Η νέα πτέρυγα στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους που θα στεγάσει την ψυχιατρική κλινική, ολοκληρώθηκε με χρήματα του ΕΣΠΑ από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και είναι η πρώτη ψυχιατρική κλινική που ολοκληρώθηκε σε γενικό νοσοκομείο της περιφέρειας.

Όταν τεθεί σε λειτουργία θα εξυπηρετεί τους ψυχικά πάσχοντες της Αργολίδας και θα αποφορτίσει το ψυχιατρικό νοσοκομείο της Τρίπολης, που δέχεται το σύνολο των ψυχικά πασχόντων από όλη την Πελοπόννησο.

Όλοι οι ομιλητές υπογράμμισαν τη σπουδαιότητα της νέας δομής, αλλά τόνισαν την ανάγκη στελέχωσης της ψυχιατρικής κλινικής, προκειμένου αυτή να λειτουργήσει, αφού, όπως είπαν, έχει προσληφθεί μόνο μία παιδοψυχίατρος, η οποία σύντομα αναμένεται να αναλάβει υπηρεσία, αλλά χρειάζονται προσλήψεις ψυχιάτρων και όχι μόνο.

Ο κ. Τατούλης επισήμανε ότι αυτό το ψυχιατρικό τμήμα δεν θα είχε υλοποιηθεί εάν δεν είχε επέμβει η περιφέρεια να το εντάξει και να το χρηματοδοτήσει από το πρόγραμμά της, αποπληρώνοντας, παράλληλα, όλες τις εκκρεμείς δαπάνες των προηγουμένων ετών. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου τα 3,5 αυτά χρόνια έχει επενδύσει πάνω από 50.000.000 ευρώ σε ολοκληρωμένες, και όχι ημιτελείς, δομές υγείας» σημείωσε.

 

BEST OF NETWORK

PlusQueen