ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μία βιωματική εμπειρία από τον Δρ. Κων. Κωνσταντινίδη του Ιατρικού Αθηνών

Μία ενδιαφέρουσα βιωματική επίσκεψη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την Τρίτη 9 Μαρτίου οι μαθητές της Γ' Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα με προσανατολισμό της επιστήμες υγείας και συνοδό την Συντονίστρια του Γαλλικού Τομέα κυρία Κάτια Ιωαννίδου. Οι μαθητές ειδικότερα, παρακολούθησαν ζωντανά στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, τον παγκοσμίου φήμης καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη να πραγματοποιεί χειρουργικές επεμβάσεις με την χρήση της πλέον σύγχρονης ρομποτικής τεχνολογίας.

Μία βιωματική εμπειρία από τον Δρ. Κων. Κωνσταντινίδη του Ιατρικού Αθηνών

Κατά την διάρκεια των χειρουργικών επεμβάσεων, ο κ. Κωνσταντινίδης εξήγησε στους μαθητές μας ότι η χρήση του συστήματος Da Vinci δεν αντικαθιστά τον χειρουργό, επαυξάνει όμως τις δυνατότητές του στην εφαρμογή της ελάχιστα τραυματικής χειρουργικής. Οι μαθητές διαπίστωσαν ότι η επέμβαση εκτελείται αποκλειστικά από τον χειρουργό, οι κινήσεις των χεριών του οποίου μεταφέρονται ηλεκτρονικά στους βραχίονες με απόλυτη ακρίβεια, σταθερότητα και λεπτότητα σε πραγματικό χρόνο. Είδαν τον κ. Κωνσταντινίδη να εκτελεί δύσκολες χειρουργικές επέμβασεις έχοντας τον απόλυτο έλεγχο και στους 4 βραχίονες σαν να είναι τα δικά του χέρια. Ο καθηγητής εξήγησε στους μαθητές ότι με αυτόν τον τρόπο, διεξάγονται σύνθετες επεμβάσεις οι οποίες θα ήταν πολύ δύσκολες με τις συμβατικές τεχνικές και ότι με τον ακριβή έλεγχο του χειρουργικού πεδίου ελαττώνονται οι επιπλοκές και βελτιστοποιείται το μετεγχειρητικό αποτέλεσμα.

Ο Dr. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης MD.PhD,FACS, είναι Διευθυντής του Τμήματος Γενικής Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Adjunct Professor χειρουργικής Ohio State University, Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών, του Συλλόγου της Ευρωπαϊκής Ρομποτικής Χειρουργικής και της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής. Έχει τιμήσει επανειλημμένα το Σχολείο μας με την συνεργασία του, ως εισηγητής στο Career Day αλλά και με άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο Ημερολόγιο 2014 των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα με στόχο να δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές τους και μελλοντικούς φοιτητές και επιστήμονες, να έρχονται σε επαφή με την τεχνολογία του μέλλοντος σε καθημερινή εφαρμογή, συνεργάστηκαν με την Επιστημονική Ομάδα του κ. Κωνσταντινίδη, μέλος της οποίας είναι και ο απόφοιτος Ιατρός, κ. Αργύριος Ιωαννίδης και με την Διοίκηση του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να ζήσουν αυτήν την μοναδική εμπειρία.

Κωνσταντιδης

Διαβάστε ακόμη:

Νέα διεθνής αναγνώριση για τον Δρ. Κων. Κωνσταντινίδη του Ιατρικού Αθηνών

Παγκόσμια ελληνική επιτυχία στη ρομποτική χειρουργική

Πρωτιά του Ιατρικού Αθηνών στα βραβεία του 29ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Χειρουργικής