Και στα δύσκολα, εμπιστευόμαστε όσους είναι πάντα ένα βήμα μπροστά

Όπως έδινε τη μάχη για τους ασθενείς του, τη δίνει και τώρα. Άλλαξαν όμως όλα τα υπόλοιπα – χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε πόσο και πώς σε όλα τα επίπεδα. Αυτό έφερε σαφώς, τεράστιες ανακατατάξεις στην κοινωνία μας, ήταν όμως και η αφορμή για να διαπιστώσουμε ότι κάποιες αξίες παραμένουν σταθερές και αξίζει να τις εμπιστευόμαστε.

Από την πρώτη στιγμή αυτής της νέας πραγματικότητας, οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας αναδείχθηκαν σε πρωταγωνιστές. Οι περισσότεροι «μείναμε σπίτι» για να προφυλαχτούμε και να μείνουμε ασφαλείς, εκείνοι ρίχτηκαν στη μάχη από την αρχή. Οι περισσότεροι παρακολουθούσαμε από απόσταση όσα συνέβαιναν στην «πρώτη γραμμή», στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, εκείνοι τα ζούσαν ως καθημερινότητα. Στους δρόμους δεν κυκλοφορούσαν παρά ελάχιστοι και αυτοί, στην πλειονότητά τους, ήταν οι εργαζόμενοι στην Υγεία, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το διοικητικό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα.

Μα τι έδινε σε αυτούς τους ανθρώπους τη δύναμη να συνεχίζουν; Να μην λυγίζουν μπροστά στην απειλή, να μην κάνουν βήμα πίσω, αλλά αντίθετα να ρίχνονται στον αγώνα με ορμή, με σθένος και παρρησία; Κάθε μέρα, χωρίς αργίες, χωρίς Κυριακές, χωρίς να αισθάνονται κούραση και παραίτηση; Να είναι εκεί, καθένας στο πόστο του, χωρίς να λείψει ούτε λεπτό;

Η αίσθηση του καθήκοντος και η ελπίδα. Το καθήκον να δώσουν αυτή τη μάχη εκ μέρους όλων μας. Το καθήκον να νικήσουν και να ξαναγεμίσουν τους άδειους δρόμους της χώρας. Η ελπίδα πως ο αγώνας δεν είναι μάταιος, πως είναι νικηφόρος και πως όταν τελειώσει, τα πρόσωπα που φορούν μάσκες ως πανοπλίες, που σημαδεύονται από τις πανοπλίες αυτές πάνω στην ένταση της μάχης, εξωτερικά και εσωτερικά πολλές φορές, θα είναι στο τέλος χαμογελαστά. Θα βγάλουν τις μάσκες και θα χαμογελούν γιατί ο αγώνας τους είχε αποτέλεσμα – όπως και ο αγώνας όλων μας, που μείναμε σπίτι και τους εμπιστευθήκαμε.



Με ασπίδα τη γνώση και σύνθημα το «δεν φοβόμαστε, προστατευόμαστε», ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών κέρδισε για ακόμη μία φορά την εμπιστοσύνη μας, διασφαλίζοντας ότι όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται με απόλυτη ασφάλεια και εξειδικευμένους ελέγχους, αλλά και ενισχύοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας με την παροχή της Κλινικής Περιστερίου στο αρμόδιο υπουργείο. Απέδειξε με τον τρόπο αυτό, πως αυτοί που είναι πάντα ένα βήμα μπροστά, το κάνουν και στα δύσκολα, με υπερηφάνεια και υπευθυνότητα. Όλα τα δεδομένα - και στον χώρο της Υγείας - διαφοροποιήθηκαν με την εξάπλωση του covid-19, όμως αξίες όπως αυτές που πρεσβεύει και εφαρμόζει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, παραμένουν σταθερές, διότι ο πολίτης γνωρίζει ότι μπορεί να συνεχίσει να τις εμπιστεύεται.

Ασφάλεια για προσωπικό και ασθενείς – Προσφορά στο ΕΣΥ

Από την πρώτη στιγμή, εφαρμόστηκαν σε όλους τους χώρους του Ομίλου τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και οι υποδείξεις του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας. Ο στόχος της διασφάλισης της υγείας και της ασφάλειας προσωπικού, ασθενών και επισκεπτών επιτεύχθηκε με μέτρα όπως οι καθολικοί έλεγχοι τόσο κατά την είσοδο, όσο και κατά την έξοδο οποιουδήποτε από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών. Τηρώντας τα μέτρα στο ακέραιο, σύσσωμο το προσωπικό, από τους ανθρώπους στην είσοδο μέχρι τους καθαριστές, από τους νοσηλευτές μέχρι τους γιατρούς, ανταποκρίθηκε στο καθήκον με υπευθυνότητα και με υπερηφάνεια, γιατί υπεράσπιζε όχι μόνο την Υγεία, το υπέρτατο αγαθό, αλλά και έναν οργανισμό, έναν όμιλο, που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων των πολιτών.

Παράλληλα, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, προσφέροντας την Κλινική του Περιστερίου ώστε να νοσηλεύονται εκεί ασθενείς και έτσι να ελευθερωθούν οι απαραίτητες κλίνες στα νοσοκομεία αναφοράς για τον covid-19. Μια πραγματική ανακούφιση και στήριξη προς το ΕΣΥ και την κοινωνία στο σύνολό της, μια προσφορά ζωής για τους συμπολίτες μας που δεν περίμεναν τίποτα λιγότερο από έναν ιστορικό όμιλο του χώρου της Υγείας, που είναι μάλιστα και ο μόνος που ανήκει σε ελληνικά συμφέροντα, στην οικογένεια Αποστολόπουλου.

iatriko

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Πάντα ένα βήμα μπροστά - και στα δύσκολα

Σήμερα, αυτή η πρώτη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού κερδήθηκε και οι άνθρωποι του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, του κορυφαίου ιδιωτικού παρόχου υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα και τη νοτιοανατολική Ευρώπη, μπορούν ξανά να παρέχουν τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας που παρέχουν πάντοτε. Κάθε ασθενής που θα επισκεφθεί κάθε ένα από τα οκτώ υπερσύγχρονα νοσοκομεία του Ομίλου, συνολικής χωρητικότητας 1.200 κλινών, μπορεί να είναι βέβαιος πως απολαμβάνει το καλύτερο δυνατό στον χώρο της Υγείας, από έναν Όμιλο με περισσότερους από 2.800 ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, με διεθνή σταδιοδρομία στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ και συνολικά περισσότερους από 3.000 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης, παράλληλα με διεθνείς συνεργασίες με τα πιο επιφανή Πανεπιστήμια και Οργανισμούς του κόσμου.

Για κάθε μας ανάγκη, εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους που πέφτουν στη μάχη για το καθήκον, με υπερηφάνεια και υπευθυνότητα. Εμπιστευόμαστε τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, που και στα δύσκολα, είναι ένα βήμα μπροστά.