ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η θεραπεία με πρωτόνια εξαφάνισε τον όγκο από τον εγκέφαλο 5χρονου Βρετανού

Η θεραπεία με πρωτόνια εξαφάνισε τον όγκο από τον εγκέφαλο 5χρονου Βρετανού

Ο όγκος στον εγκέφαλο του μικρού Βρετανού Έισα Κινγκ, τον οποίο είχαν πάρει κρυφά από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν οι γονείς του, προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία με πρωτόνια στην Τσεχία, έχει «εξουδετερωθεί», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειάς του.

«Ο όγκος έχει εξουδετερωθεί πλήρως. Δεν περιέχει πλέον καρκινικά κύτταρα, χάρη στη θεραπεία με πρωτόνια», δήλωσε ο Ισπανός δικηγόρος της οικογένειας του Έισα Κινγκ, Χουάν Ισίντρο Φερνάντεθ Ντίαθ.

«Χρειάζεται ακόμη αποκατάσταση, όμως η υγεία του αποκαθίσταται», διαβεβαίωσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι το 5χρονο αγόρι μπορεί πλέον να περπατά και να τρώει.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The Sun», ο μικρός Έισα «δεν πάσχει πλέον από καρκίνο». «Είναι ένα απίστευτο νέο. Είμαστε πανευτυχείς», δήλωσε στη Sun ο πατέρας του Μπρετ.

Ο Μπρετ Κινγκ, 51 ετών, και η 45χρονη Ναγκεμέχ Κινγκ πήραν τον Αύγουστο τον Έισα από το νοσοκομείο του Σαουθάμπτον όπου νοσηλευόταν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των γιατρών του.

Στη συνέχεια ταξίδεψαν στη Γαλλία και μετά στην Ισπανία, ενώ εναντίον τους είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ, κατόπιν αιτήματος της Βρετανίας, καθώς οι Αρχές της χώρας φοβόντουσαν ότι κινδύνευε η ζωή του αγοριού.

Το ζευγάρι συνελήφθη στην Ισπανία λίγες ημέρες αργότερα και αφού κρατήθηκε για τέσσερις ημέρες αφέθηκε ελεύθερο, καθώς οι βρετανικές Αρχές ακύρωσαν το ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Οι βρετανικές αρχές εκτίμησαν ότι οι γονείς έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή του Έισα, ενώ οι ίδιοι έλεγαν ότι επιθυμούσαν ο γιος τους να επωφεληθεί μιας λιγότερο επιθετικής και πιο στοχευμένης θεραπείας για τον καρκίνο από τον οποίο έπασχε σε σχέση με αυτή που ήταν διαθέσιμη στη Βρετανία.

«Γνωρίζαμε ότι κάναμε αυτό που έπρεπε για τον Έισα. Συλληφθήκαμε για αμέλεια. Όμως το να αφήναμε τον Έισα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας θα ήταν ακόμη πιο σκληρό», υπογράμμισε ο Μπρετ, μιλώντας στην Sun.

«Αν είχαμε αφήσει τον Έισα στη Βρετανία, δεν θα ήταν πλέον μαζί μας. Ήταν πολύ αδύναμος και δεν θα είχε επιζήσει», εκτίμησε η Ναγκεμέχ.

Η θεραπεία αυτή, που δεν είναι διαθέσιμη στη Βρετανία, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα μέσω της ακτινοβολίας με πρωτόνια, στοχεύοντας απευθείας σε αυτά και έτσι δεν προκαλεί βλάβη στα υγιή κύτταρα.

 

Διαβάστε επίσης:

Πότε ο καρκίνος στο κεφάλι είναι κληρονομικός

Ίλιγγος: Αίτια και πώς θα απαλλαγείτε

BEST OF NETWORK

PlusQueen