ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κίνα: Παράσιτο 8 εκατοστών ζούσε μέσα στον εγκέφαλό της! (εικόνες)

Μια 29χρονη κοπέλα από την Κίνα εκδήλωνε ισχυρούς πονοκεφάλους για έξι ολόκληρα χρόνια , μέχρι που μια μέρα κατέρρευσε εν ώρα εργασίας.

Κίνα: Παράσιτο 8 εκατοστών ζούσε μέσα στον εγκέφαλό της! (εικόνες)

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της περιοχής Zhaoyang, στην επαρχία Yunnan στα δυτικά της χώρας.

Οι γιατροί του νοσοκομείου διαπίστωσαν ότι κάτι αναπτυσσόταν μέσα στον εγκέφαλό της, όμως δεν ήξεραν τι είναι ή πώς να το αφαιρέσουν κι έτσι η κοπέλα πήρε εξιτήριο.

Η 29χρονη πήρε φαρμακευτική αγωγή για να αντιμετωπίσει τους συχνούς πονοκεφάλους και τις επιληπτικές κρίσεις. Μετά από ένα ακόμη περιστατικό λιποθυμίας, η κοπέλα μεταφέρθηκε και πάλι στο νοσοκομείο.

Παρά τον εκτιμώμενο κίνδυνο, οι γιατροί αποφάσισαν να τη χειρουργήσουν. Κατά τη χειρουργική επέμβαση, αφαίρεσαν ένα λευκό παράσιτο μήκους 8 εκατοστών. Η διάγνωση των γιατρών αναφέρει συγκεκριμένα σπαργάνωση (sparganosis), μια παρασιτική λοίμωξη. Η σπαργάνωση είχε επηρεάσει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος της κοπέλας, γι' αυτό και εκδήλωνε τα συγκεκριμένα συμπτώματα.

8par2
8par3

Η σπαργάνωση μπορεί να είναι αποτέλεσμα κατανάλωσης μολυσμένου νερού ή κατανάλωσης ζώου-ξενιστή του παρασίτου, όπως βατράχι ή φίδι. Πλήττει συνήθως τον εγκέφαλο ή τα μάτια.

Όταν η ασθενής ξύπνησε και έμαθε τη διάγνωση των γιατρών, συνειδητοποίησε ότι για το πρόβλημα υγείας της ευθύνονταν τα βατράχια που έτρωγε ως παιδί. Δήλωσε πως όταν ήταν περίπου 5 ετών, έπιανε και έτρωγε ζωντανά βατράχια μαζί με τη γιαγιά της.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, παραμένει άγνωστο αν οι βλάβες στον εγκέφαλο της κοπέλας θα είναι μόνιμες.

Διαβάστε επίσης:

Τα σκουλήκια που εισβάλλουν στον ανθρώπινο εγκέφαλο
Τέσσερις τρομακτικές λοιμώξεις του εγκεφάλου
Βίντεο: Νέα μύτη δημιούργησαν οι γιατροί στο μέτωπο νεαρού Κινέζου