ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Narbis: Τα γυαλιά που σας βοηθούν μα μείνετε συγκεντρωμένοι (vid)

Το να διατηρήσει κανείς τη συγκέντρωσή του σε υψηλά επίπεδα, καθώς εργάζεται, οδηγεί ή κάνει κάποια άλλη σημαντική δραστηριότητα, μπορεί να αποδειχτεί πολύ δύσκολο στην πράξη.

Narbis: Τα γυαλιά που σας βοηθούν μα μείνετε συγκεντρωμένοι (vid)

Ένα νέο προϊόν που αναζητά χρηματοδότηση μέσω της πλατφόρμας Kickstarter μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να διατηρούν τη συγκέντρωσή τους σε ένα στόχο, αλλά και να εκπαιδεύσουν τον εγκέφαλό τους να μην επηρεάζεται από πράγματα ή καταστάσεις που του αποσπούν την προσοχή.

Η συσκευή Narbis είναι ένας συνδυασμός αισθητήρα EEG (εγκεφαλογράφημα με ηλεκτρόδια) και ένα ζευγάρι γυαλιά, των οποίων οι φακοί μπορούν να αλλάξουν σκίαση και να γίνουν από διαφανή έως και μαύρα.

Ο χρήστης βάζει τα γυαλιά και προσαρμόζει τα ηλεκτρόδια, ώστε να έρχονται σε επαφή με το κρανίο. Η λειτουργία EEG παρακολουθεί συνεχώς τη δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυμμάτων, παρατηρώντας το πότε ο χρήστης αρχίζει να «αποσυντονίζεται» με αποτέλεσμα να αποσπάται η προσοχή του.

Όταν συμβαίνει αυτό, τα γυαλιά αυξάνουν την σκίαση (γίνονται πιο σκούρα) και ο εγκέφαλος «υποχρεώνεται» να επανέλθει στην προκείμενη εργασία.

Μόλις τα «έξυπνα γυαλιά» αντιληφθούν ότι ο εγκέφαλος λειτουργεί και πάλι «με αυξημένη προσήλωση και συγκέντρωση», επανέρχονται σε διαφανή κατάσταση.

Η επιστημονική ομάδα πίσω από τα γυαλιά Narbis υποστηρίζει ότι με 2-3 χρήσεις την εβδομάδα είναι δυνατό να «εκπαιδευτεί» σταδιακά ο εγκέφαλος, ώστε να παραμένει συγκεντρωμένος για περισσότερη ώρα σε ένα συγκεκριμένο στόχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ