ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρακολουθήστε ερωτικές ταινίες: Ενισχύουν την επιθυμία

Η πορνογραφία πολύ συχνά είναι δακτυλοδεικτούμενη, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές, που έχει κατηγορηθεί ακόμη και για στυτική δυσλειτουργία. Παρακολουθώντας ερωτικές ταινίες, οι άντρες συνηθίζουν σε πιο ακραίες πρακτικές και γίνονται πιο μαλθακοί στις προσωπικές τους στιγμές. 

Παρακολουθήστε ερωτικές ταινίες: Ενισχύουν την επιθυμία

Αλλά σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The Journal of Sexual Medicine τα ερωτικά βίντεο μπορούν να προκαλέσουν το αντίθετο, δηλαδή να μεγιστοποιήσουν την επιθυμία για σεξ.

Η έρευνα διεξήχθη σε 280 ετερόφυλους ηλικίας περίπου 23 ετών, εκ των οποίων το 45% βρισκόταν σε σχέση, από ερευνητές των πανεπιστημίων της Κονκόρντια και της Καλιφόρνια. Όλοι οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν για την ερωτική τους ζωή ενώ ήταν μόνοι τους ή σε σχέση καθώς και για τα ερωτικά βίντεο που έβλεπαν, τα οποία ποικίλουν από 0- 25 ώρες εβδομαδιαίως σύμφωνα με τους εθελοντές. Στη συνέχεια, παρακολούθησαν όλοι στο ερευνητικό εργαστήριο ένα βίντεο που δείχνει έναν άνδρα και μια γυναίκα σε πλήρη σεξουαλική επαφή, και μίλησαν για την έξαψη που η ταινία τους προκάλεσε.

«Η παρακολούθηση πορνογραφικού υλικού, συχνά συνδέεται με μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία» δηλώνει η καθηγήτρια ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και επικεφαλής της έρευνα Nicole Praus. Μετά την παρακολούθηση της ταινίας στο εργαστήριο, οι άντρες που παρακολουθούν τέτοιες ταινίες και σπίτι τους διεγείρονται πολύ περισσότερο από αυτούς που απέχουν. Όμως πρέπει να επισημανθούν κάποιες διαφορές.

Οι άνδρες που παρακολουθούν πορνό (2-25 ώρες την εβδομάδα) είχαν μικρότερη επιθυμία να συνευρεθούν με την σύντροφό τους σε σχέση με αυτούς που παρακολουθούν λιγότερη ώρα ερωτικές ταινίες (6 λεπτά - 2 ώρες την εβδομάδα) και έχουν μεγαλύτερη επιθυμία για αυνανισμό. Απλά έχουν περισσότερη όρεξη για σεξ. Ωστόσο, καμία σύνδεση δεν βρέθηκε με την παρακολούθηση ερωτικών ταινιών και προβλημάτων στυτικής δυσλειτουργίας που μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιος.

Διαβάστε ακόμη:

Μελέτη: Το πορνό δεν καταστρέφει τις σχέσεις

Απίστευτο: 16χρονος Κινέζος πάσχει από «μετα-πορνογραφικό στρες»

Δείτε το πιο επιστημονικό βίντεο... σεξουαλικού περιεχομένου

Υπερσεξουαλικότητα: Τι είναι και πόσο συχνά εμφανίζεται