ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Απίστευτο: 16χρονος Κινέζος πάσχει από «μετα-πορνογραφικό στρες»

Κινέζοι γιατροί υποστηρίζουν ότι ένας έφηβος από την επαρχία Γκουανγκτόνγκ αποτελεί το πρώτο καταγεγραμμένο περιστατικό μιας νέας ψυχικής διαταραχής που οι ίδιοι ονόμασαν «μετα-πορνογραφικό στρες».

Απίστευτο: 16χρονος Κινέζος πάσχει από «μετα-πορνογραφικό στρες»

Ο 16χρονος Lei Chung φέρεται να αντιμετωπίζει τη συγκεκριμένη μορφή μετα-τραυματικού στρες λόγω υπερβολικής επιβεβλημένης έκθεσης σε πορνογραφικό υλικό από την ηλικία των 5 ετών.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, o νεαρός έμενε με τη μητέρα του και τον πατέρα του σε ένα μικρό διαμέρισμα και ήταν αναγκασμένος να μοιράζεται την ίδια κρεβατοκάμαρα με τους γονείς του. Από τότε που ήταν μόλις πέντε ετών, οι ήχοι και οι εικόνες των ταινιών που παρακολουθούσε ο πατέρας του στοίχειωναν τις νύχτες του.

Ο ίδιος δήλωσε στους γιατρούς: «Προσπαθούσα να μην κοιτάω, όμως άκουγα –όταν κοιτούσα όμως δεν μπορούσα να βγάλω τις εικόνες από το μυαλό μου.»

Ο Chung υποστηρίζει πως όταν ζήτησε από τον πατέρα του να σταματήσει να βλέπει τα βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου, εκείνος τον χτυπούσε και η κατάσταση στο σπίτι γινόταν αφόρητη.

Οι σκληρές εικόνες που συνόδευσαν τα παιδικά του χρόνια τον ακολουθούν μέχρι και σήμερα. Αποτέλεσμα της τραυματικής εμπειρίας ήταν να χειροτερέψουν οι επιδόσεις του στο σχολείο και εν τέλει να διακόψει τη φοίτησή του. Αδυνατούσε να βρει δουλειά και μάλιστα προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή του. Ένας φίλος του κατάφερε να τον μεταπείσει και τον παρότρυνε να αναζητήσει τη βοήθεια ειδικού.

Οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι οι αντιξοότητες που αντιμετώπισε ο νεαρός στη ζωή του οφείλονται στην τραυματική εμπειρία που βίωσε στα παιδικά του χρόνια.

Αντί για τον παραδοσιακό όρο μετα-τραυματικό στρες, οι γιατροί προτίμησαν την εξειδικευμένη διάγνωση μετα-πορνογραφικό στρες (porn-traumatic stress disorder).

Ο θεράπων ιατρός Yi Tu που ανέλαβε το νεαρό δήλωσε πως «το περιστατικό αποδεικνύει περίτρανα ότι η έκθεση των μικρών παιδιών σε πορνογραφικό υλικό είναι εξαιρετικά επιβλαβής για την ψυχική τους υγεία».

Διαβάστε επίσης:

Δείτε το πιο επιστημονικό βίντεο... σεξουαλικού περιεχομένου
Υπερσεξουαλικότητα: Τι είναι και πόσο συχνά εμφανίζεται
Μελέτη: Το πορνό δεν καταστρέφει τις σχέσεις