ΕΙΔΗΣΕΙΣ

D Free: Η συσκευή που προβλέπει πότε θα πάτε στην τουαλέτα (vid)

Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό. Η ιαπωνική εταιρεία "Triple W", η οποία έχει την έδρα της στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, δημιούργησε μία φορητή συσκευή, που έχει τη δυνατότητα να αναλύει την εντερική δραστηριότητα και να "προβλέπει" πότε θα πρέπει να επισκεφθείτε την τουαλέτα!

D Free: Η συσκευή που προβλέπει πότε θα πάτε στην τουαλέτα (vid)

Συγκεκριμένα, η συσκευή ονομάζεται "D Free" και φοριέται στην κοιλιά. Με ειδικούς αισθητήρες εντοπίζει το μικρό "φούσκωμα" στο στομάχι που προηγείται μιας κένωσης του εντέρου και με βάση προηγούμενες αντίστοιχες μετρήσεις, ενημερώνει τον χρήστη ότι πλησιάζει η ώρα που θα πρέπει να επισκεφθεί και πάλι την τουαλέτα.

Όσο περισσότερο χρησιμοποιείται η συσκευή, μάλιστα, τόσο καλύτερα "μαθαίνει" τις συνήθειες του χρήστη, κρατάει ιστορικό αρχείο με τις εντερικές του κινήσεις και, εφόσον της δοθεί αντίστοιχη εντολή, μπορεί να ειδοποιεί για πιο συχνές κενώσεις του εντέρου, ώστε να αποφεύγεται η δυσκοιλιότητα.

Βασικός στόχος της τελευταίας αυτής λέξης της τεχνολογίας, είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το έντερό τους και πολλές φορές χρειάζεται να επισκεφθούν την τουαλέτα αιφνιδίως, κάτι που τους δημιουργεί επιπλέον στρες και τους φέρνει σε δύσκολη θέση στις κοινωνικές τους δραστηριότητες.