ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τεστ: Πόσο εύκολα ξεχωρίζετε το “δεξί” από το “αριστερό”;

Πολλοί άνθρωποι, ασχέτως ηλικίας ή μόρφωσης, δυσκολεύονται να διακρίνουν το δεξί από το αριστερό, ιδιαίτερα κάτω από συνθήκες πίεσης.

Τεστ: Πόσο εύκολα ξεχωρίζετε το “δεξί” από το “αριστερό”;

Η ικανότητα διάκρισης βασίζεται τόσο σε λειτουργίες του εγκεφάλου όσο και στην οπτική και χωροταξική λειτουργικότητα του ατόμου, δηλαδή στο πόσο εύκολα μπορούμε να οπτικοποιούμε αντικείμενα και χώρους ώστε να προσανατολιστούμε.

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί πως σύγχυση ανάμεσα σε δεξί και αριστερό είναι πιο πιθανή όταν το περιβάλλον επιβαρύνει την ικανότητα συγκέντρωσης, όταν δηλαδή υπάρχει θόρυβος και πολυκοσμία.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον σχεδίασαν ένα απλό τεστ που σας βοηθά να διαπιστώσετε πόσο εύκολα ξεχωρίζετε το δεξί από το αριστερό.

Θα χρειαστείτε ένα χρονόμετρο για να μετρήσετε τις επιδόσεις σας.

Σε πρώτη φάση, κοιτάξτε την παρακάτω εικόνα και πείτε είτε δυνατά είτε από μέσα σας αν το χέρι δείχνει προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Όταν τελειώσετε, δείτε και καταγράψτε το χρόνο σας.

right1

Στη συνέχεια, κάντε το ίδιο για τη δεύτερη εικόνα. Πείτε αν το χέρι δείχνει προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά και όταν τελειώσετε δείτε και καταγράψτε το χρόνο σας.

rightleft

Συγκρίνετε τα δύο αποτελέσματα ώστε να διαπιστώσετε πόσο απέχουν οι χρόνοι σας στις δύο περιπτώσεις.

Εάν θέλετε, μπορείτε να κάνετε το τεστ και να καταγράψετε τους χρόνους σας online εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί ορισμένοι άνθρωποι μπερδεύουν το "δεξί" με το "αριστερό"
Η απίθανη οφθαλμαπάτη που δείχνει αν χρειάζεστε γυαλιά!
Τεστ άγχους: Μήπως οι ανησυχίες σας έχουν ξεπεράσει τα όρια;