ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτή η 17χρονη είναι αλλεργική στο νερό (εικόνες)

Η Alexandra Allen είναι μία από τους μόλις 34 ανθρώπους στον κόσμο που πάσχουν από μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται υδατογενής κνίδωση.

Αυτή η  17χρονη είναι αλλεργική στο νερό (εικόνες)

Κάθε φορά που το δέρμα της 17χρονης έρχεται σε επαφή με το νερό, εμφανίζονται εξανθήματα που της προκαλούν έντονη φαγούρα.

urticaria

Ακόμη και ο ιδρώτας της, καθώς αποτελείται κυρίως από νερό, μπορεί να προκαλέσει την αλλεργική αντίδραση.

Αναγκάζεται να κάνει μπάνιο με κρύο νερό και πολύ γρήγορα, καθώς ένα αφρόλουτρο μπορεί να πυροδοτήσει την αντίδραση και τη φλεγμονή στο δέρμα της. Τα συμπτώματα διαρκούν από λίγες ώρες έως και μία εβδομάδα μετά την επαφή με το νερό.

Δύο περιστατικά υπέδειξαν ότι η Alexandra ίσως πάσχει από υδατογενή κνίδωση (aquagenic urticaria). Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια των διακοπών της, εμφάνισε στο δέρμα της εξανθήματα μετά τη χρήση υδρομασάζ. Μια άλλη φορά, μετά την επίσκεψή της σε πάρκο αναψυχής με παιχνίδια που περιελάμβαναν νερό, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με εσωτερική αιμορραγία, πόνο στις αρθρώσεις και δύσπνοια. Ωστόσο, η διάγνωση δεν προέκυψε αμέσως.

urticaria2

Η νεαρή διαχειρίζεται τη σπάνια πάθηση με υπομονή και επιμονή. Δεν αποφεύγει τη σωματική άσκηση, απλώς γυμνάζεται σε δροσερούς χώρους για να αποφύγει την εφίδρωση. Κάνει μπάνιο το πολύ τρεις φορές την εβδομάδα και δεν ξύνεται όταν έχει φαγούρα για να μην αιμορραγεί το ευαίσθητο δέρμα της. Η 17χρονη πρέπει να αποφεύγει ακόμη και τη βροχή για να προστατευθεί.

urti4

Η υδατογενής κνίδωση (aquagenic urticaria) συνήθως επιδεινώνεται όσο ο πάσχων μεγαλώνει. Σε ορισμένα άτομα μπορεί να προκαλέσει ακόμη και αναφυλαξία.

Δεν υπάρχει θεραπεία και οι ειδικοί εκτιμούν ότι οφείλεται σε πρόσθετα που υπάρχουν στο νερό, όπως το χλώριο.

Διαβάστε επίσης:

Δηλητηρίαση από νερό – Κι όμως γίνεται! (βίντεο)
Αλλεργία στον οργασμό – Κι όμως υπάρχει!