ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής: Δωρεάν εξετάσεις & υπηρεσίες σε ανασφάλιστους

Δωρεάν προληπτική ιατρική φροντίδα και φαρμακευτική κάλυψη σε συνανθρώπους μας ανασφάλιστους και ανέργους, που έχουν ανάγκη, ξεκινά το Σάββατο 25 Απριλίου η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής: Δωρεάν εξετάσεις & υπηρεσίες σε ανασφάλιστους

Η εταιρεία συγκεκριμένα, προχώρησε στις απαραίτητες διαδικασίες τόσο στον Ιατρικό Σύλλογο, όσο και στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αθηνών, καθώς και στην ανεύρεση χώρου, εξοπλισμού και στελέχωσης με στόχο την εθελοντική προσφορά υπηρεσιών υγείας.

Η επικοινωνία με τους εξεταζόμενους/ες θα γίνεται κυρίως μέσω των δύο κοινωνικών σωματείων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και συγκεκριμένα του ΚΕΣΟ, Σωματείο Υποστήριξης Οικογένειας, και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που τελούν υπό την προεδρεία του Μακαριωτάτου κ.κ. Ιερωνύμου Β'.

Πέραν του κυρίου στόχου προσφοράς σε παθολογικές καταστάσεις, θα γίνονται και πρωτοβάθμια προληπτική φροντίδα όπως test PAP και έλεγχος για την εντόπιση τραχηλικής βλάβης της γυναίκας, υπερηχογράφημα έσω γεννητικών οργάνων, εξέταση μαστού, και υπερηχογράφημα μαστών, καθημερινά από τις 9:30 – 17:00.

Θα λειτουργεί επίσης Καρδιολογικό – Παθολογικό – Παιδιατρικό – Χειρουργικό και Δερματολογικό Ιατρείο, δύο φορές την εβδομάδα από τις 9:00 – 14:00. Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα να διενεργούνται εργαστηριακές εξετάσεις: Γενική Αίματος, Χοληστερίνη, Σάκχαρο, Ουρία και Τρανσαμινάσες, εάν κρίνεται απαραίτητο.

Κάθε Τετάρτη το απόγευμα από τις 17:00-19:00 θα λειτουργεί επίσης συμβουλευτικός σταθμός ειδικά για ζευγάρια με υπογονιμότητα και με την παρουσία ιατρού γυναικολόγου, εξειδικευμένου στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή, εξειδικευμένης μαίας και ειδικής ψυχολόγου που θα απαντούν στα ερωτήματα του ζευγαριού με πειστικότητα και κατανόηση σύμφωνα με την προϋπάρχουσα καθημερινή εμπειρία και την διεθνή βιβλιογραφία. (Τηλ. Επικοινωνίας: 210-6800525 & 210-6894326).

Το Κοινωνικό Φαρμακείο θα λειτουργεί στον ίδιο χώρο (Παπανικολή 10-Χαλάνδρι), τις ίδιες ώρες, 10:00-14:00 καθημερινά. Χορηγοί είναι οι Φαρμακοποιοί του Λεκανοπεδίου Αττικής και οι Φαρμακοβιομηχανίες με έδρα την Ελλάδα, που ανταποκρίθηκαν άμεσα.

Τα φάρμακα θα χορηγούνται, εκτός από τα χημειοθεραπευτικά και τα αντικαρκινικά, σε ανασφάλιστους, άνεργους και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας μετά από ιατρική συνταγή για χρόνια νοσήματα (αντιϋπερτασικά, αντιρευματικά κ.α.) καθώς και αντιβιοτικά, γαστοπροστατευτικά ή εμβολιασμοί κυρίως έναντι του ιού HPV, που ενοχοποιείται για την πρόκληση κακοήθους βλάβης στον τράχηλο της μήτρας ή έναντι του πνευμονιοκόκκου και της γρίπης.

Διαβάστε ακόμη:

Παν. Κουρουμπλής: Έρχονται λύσεις στην υγεία, το φάρμακο και τους ασθενείς