ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα πιο αποτελεσματικά μυστικά για γρήγορο ύπνο

Τα πιο αποτελεσματικά μυστικά για γρήγορο ύπνο

Πολλοί από εμάς βρισκόμαστε αντιμέτωποι συχνά με την αυπνία, που είναι σίγουρα μία κουραστική κατάσταση. Αν προσπαθείτε λοιπόν να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας ή απλά προσπαθείτε να ξεκουραστείτε, παρακάτω έχουμε 3 πανεύκολους τρόπους για να το πετύχετε και να πείτε αντίο για πάντα στην αυπνία!

Γάλα: το ζεστό γάλα είναι μια πολύ καλή λύση για να ξεκουράσετε το πνεύμα και το σώμα σας: το γάλα περιέχει θρυπτοφάνη, ουσία που βοηθάει στον καλύτερο ύπνο. Γιατί λοιπόν δεν ζεσταίνετε μια κούπα γάλα πριν πέσετε για ύπνο; Το ίδιο ευεργετικό για τον ύπνο είναι και το γάλα αμυγδάλου, πλούσιο σε ασβέστιο και βοηθά τον εγκέφαλο στην παραγωγή μελατονίνης.

Λεβάντα: το αιθέριο έλαιο της λεβάντας είναι γνωστό για τις ηρεμιστικές του ιδιότητες. Είναι λοιπόν ο απαραίτητος σύμμαχός σας αν υποφέρετε από αϋπνίες. Πριν να πάτε στο κρεβάτι σας κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο με αιθέριο έλαιο λεβάντας και πείτε αντίο στις αϋπνίες.

Μέλι: προσθέστε ένα ή δύο κουταλάκια μέλι σε ένα ρόφημα της επιθυμίας σας. Το μέλι ευνοεί την σύνθεση της θρυπτοφάνης η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην ρύθμιση της διάθεσης και φυσικά του ύπνου. Το μέλι είναι πολύ θρεπτικό και βοηθά στην αντιμετώπιση του βήχα.

Όνειρα γλυκά λοιπόν!!!

Διαβάστε ακόμη:

Η αλλόκοτη διαταραχή του ύπνου που φανερώνει τον κίνδυνο Πάρκινσον

Τι να κάνετε αν δείτε κάποιον να υπνοβατεί

Δείτε τα παράξενα που συμβαίνουν όταν κοιμόμαστε

Οι 5 πιο αλλόκοτες διαταραχές του ύπνου