ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φιλανθρωπικός Αγώνας Μπάσκετ από τον Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Φιλανθρωπικός Αγώνας Μπάσκετ από τον Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Φιλανθρωπικό Αγώνα Μπάσκετ οργανώνει ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ) στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και δράσεων του Μήνα Ευαισθητοποίησης για τη Σκλήρυνση Kατά Πλάκας που εορτάζεται το Μάιο εξ αφορμής της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας στις 27 Μαΐου με θέμα την «Πρόσβαση».

Συγκεκριμένα ο ΣΑμΣΚΠ με κεντρικό μήνυμα «Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας ΔΕΝ σταματά τη ΖΩΗ», διοργανώνει στο γήπεδο του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη Φιλανθρωπικό Αγώνα Μπάσκετ την Κυριακή 24 Μαΐου και ώρα 17.00. Στον αγώνα με τίτλο «Βάλε ένα Τρίποντο στη ΖΩΗ», ο σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας θα αντιμετωπίσει τον Α.Ο.Ν.Σ «Ο ΜΙΛΩΝ».

Σκοπός του Φιλανθρωπικού Αγώνα είναι να ενισχύσει τον Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ), να δώσει μια δυνατή "πάσα" στον εθελοντισμό, την προσφορά, την αλληλεγγύη και να βάλει ένα θεαματικό "τρίποντο" για την ψυχική υγεία και ισορροπία όλων μας.

Ο θεσμός της Παγκόσμιας Ημέρας για τη ΣΚΠ έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού, τη σωστή ενημέρωση γύρω από τη χρόνια πάθηση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πασχόντων αλλά και των οικογενειών τους. Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα για τη ΣΚΠ έχει θέμα ξανά την «Πρόσβαση», δηλαδή την ισότητα της πρόσβασης στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή, την πρόσβαση στα ίδια εργαλεία, υπηρεσίες και εγκαταστάσεις που απολαμβάνουν τα άτομα που δεν έχουν ΣΚΠ.

Στον Φιλανθρωπικό Αγώνα Μπάσκετ, που διεξάγεται στο πλαίσιο της φετινής εκστρατείας ενημέρωσης, θα λάβουν μέρος μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού μπάσκετ όπως οι κύριοι Σιγάλας, Γαλακτερός, Tσαρτσαρής, Πρέλεβιτς, Κορωνιός, Μπουντούρης, και πολλοί άλλοι επώνυμοι καλαθοσφαιριστές.
Ο φιλανθρωπικός αγώνας πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Genzyme, μία εταιρεία του Ομίλου Sanofi. Χορηγοί επικοινωνίας: NovaSports Contra και News247, NStv.gr.

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ) είναι μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός που έχει ιδρυθεί και διοικείται από το 2007 αποκλειστικά από ασθενείς με σκοπό την εξυπηρέτηση, ενημέρωση και υποστήριξη των ασθενών σε όλο το φάσμα των αναγκών τους, καθώς και την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για την ασθένεια.

Παγκόσμια Ημέρα για τη ΣΚΠ (World MS Day)

Η τελευταία Τετάρτη του Μαΐου θεσπίστηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία για τη ΣΚΠ - Multiple Sclerosis International Federation (MSIF) ως Παγκόσμια Ημέρα για τη ΣΚΠ και γιορτάζεται με συντονισμένες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο από το 2009. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και της Πολιτείας, η επίτευξη της μεγαλύτερης κατανόησης μέσω της σωστής ενημέρωσης για αυτή τη χρόνια πάθηση, καθώς και τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πασχόντων αλλά και των οικογενειών τους.

Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Υπολογίζεται ότι 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από ΣΚΠ, εκ των οποίων περίπου 10.000 βρίσκονται στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία νευροεκφυλιστική πάθηση που συχνά πρωτοεμφανίζεται στην ηλικία των 20 έως 40 ετών, όταν οι ασθενείς βρίσκονται στην πλέον παραγωγική τους φάση. Οι γυναίκες έχουν διπλάσια πιθανότητα να εκδηλώσουν ΣΚΠ σε σχέση με τους άνδρες, ενώ στην παγκόσμια βιβλιογραφία έχουν καταγραφεί περιστατικά ακόμα και σε παιδιά 9 ετών, καθώς και σε ηλικιωμένους 70 χρόνων.

Διαβάστε ακόμη:

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: Αποτελεσματικότητα σε θεραπεία που διατηρήθηκε μέχρι και 4 χρόνια

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Αναστροφή των συμπτωμάτων χάρη στα βλαστοκύτταρα

Σκλήρυνση κατά πλάκας: 5 πρώιμα συμπτώματα σε φωτογραφίες

«Τι σημαίνει για μένα η σκλήρυνση κατά πλάκας» (εικόνες)

Όταν τα συμπτώματα της Σκλήρυνσης αναδεικνύονται σε τέχνη

BEST OF NETWORK

Σχολεία: Άνοιγμα Γυμνασίων - Λυκείων 1η Φεβρουαρίου εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Θεσσαλονίκη: Μέλος της ασφαλείας της ΠΑΕ Άρης ο ένας από τους δράστες της αιματηρής συμπλοκής

'Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας

«Βρέχει» λεφτά από την επόμενη εβδομάδα: Πότε πληρώνονται επιδόματα, συντάξεις και αποζημιώσεις

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αναστολές Ιανουαρίου - Οι πληρωμές

Μπεκατώρου: Ξέσπασμα της τότε 11χρονης αθλήτριας - «Ήταν βιασμός με όλο το νόημα» (video)

Survivor Spoiler 21/1: Αποχωρεί οικειοθελώς η Ανθή Σαλαγκούδη; (Vid)

Αύξηση στρατιωτικής θητείας: Ποιοι θα κάνουν 12 μήνες, ποιοι εξαιρούνται - Από πότε θα ισχύει

Αναδρομικά κληρονόμων: Πότε θα δουν τα χρήματα στο λογαριασμό τους οι δικαιούχοι

Χαλάρωση περιορισμών: Δεν βιάζονται κυβέρνηση και ειδικοί για ανοίγματα – Πάει πίσω η εστίαση

Ανθή Σαλαγκούδη: Σε βίντεο του 2018 είχε προβλέψει τη συμμετοχής της στο Survivor; (vid)