ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τα Ινστιτούτα Αδυνατίσματος - Η ΕΚΠΟΙΖΩ συνιστά προσοχή στους καταναλωτές

Σε δεκάδες επιτυχείς παρεμβάσεις υπέρ των μελών της για τις παράνομες ενέργειες των ινστιτούτων αδυνατίσματος έχει προβεί η ΕΚΠΟΙΖΩ, η οποία όπως αναφέρει, πληθαίνουν συνεχώς οι καταγγελίες από τους καταναλωτές για παραπλανητικές τακτικές, αλλά και χρεώσεις εκατοντάδων ευρώ.

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τα Ινστιτούτα Αδυνατίσματος - Η ΕΚΠΟΙΖΩ συνιστά προσοχή στους καταναλωτές

Με τις παρεμβάσεις μας, δικαιώνονται οι καταναλωτές και υποχρεώνονται τα Ινστιτούτα Αδυνατίσματος να τους επιστρέφουν τα χρήματα που εισέπραξαν για ανεκτέλεστες υπηρεσίες παραβιάζοντας τη σχετική Υπουργική Απόφαση, τονίζει η ΕΚΠΟΙΖΩ και συνεχίζει:

«Οι καταναλωτές πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τις παράνομες πρακτικές των ινστιτούτων αδυνατίσματος καθώς συχνά παραβιάζουν την Υπουργική Απόφαση Ζ1-1262/2007, η οποία ορίζει τις προϋποθέσεις παροχής των υπηρεσιών αυτών

H ΕΚΠΟΙΖΩ ενημερώνει τους καταναλωτές για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για τα δικαιώματά τους στις υπηρεσίες που λαμβάνουν από τα ινστιτούτα αδυνατίσματος, καθώς και για τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεις αυτών. Τα ινστιτούτα αδυνατίσματος οφείλουν:

1. Nα δίδουν αντίγραφο της σύμβασης που υπογράφουν με τον καταναλωτή. Στη σύμβαση πρέπει να αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία της επιχείρησης.
2. Να δίδουν ξεχωριστό έντυπο υπαναχώρησης.
3. Να μην λαμβάνουν προκαταβολή, η οποία υπερβαίνει το 2,5% του συμφωνηθέντος συνολικού τιμήματος πριν αρχίσει να εκτελείται η σύμβαση.
4. Να επιστρέφουν τα χρήματα του προγράμματος σε περίπτωση υπαναχώρησης το αργότερο μέσα σε 30 μέρες. Ολόκληρο το ποσό, εάν δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία επίσκεψη και σε περίπτωση που έχουν πραγματοποιηθεί κάποιες επισκέψεις το υπόλοιπο των ανεκτέλεστων
και επιπλέον 2,5% επί αυτών.

Ο καταναλωτής δικαιούται:

Να υπαναχωρήσει εντός 30 ημερολογιακών ημερών, αναιτιολόγητα, εφόσον το επιθυμεί, με γραπτή δήλωσή του.

Να του επιστραφούν τα χρήματά που έχει προκαταβάλει για το πρόγραμμα για τις υπηρεσίες που δεν έλαβε αφού αφαιρεθεί ένα ποσό που αντιστοιχεί στο 2,5% επί της αξίας των ανεκτέλεστων υπηρεσιών. Εάν δεν έχει πραγματοποιήσει καμία επίσκεψη, ολόκληρο το ποσό».

Καλούμε τους καταναλωτές, αναφέρει η ΕΚΠΟΙΖΩ, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην παρασύρονται από εντυπωσιακές διαφημίσεις και «προσφορές», να προσέχουν τι υπογράφουν, να ζητούν και να λαμβάνουν αντίγραφο για οτιδήποτε υπογράφουν. Σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα να επικοινωνούν με την ΕΚΠΟΙΖΩ, προκειμένου να ενημερωθούν, να καταγγέλλουν συμπληρώνοντας το υπόδειγμα που βρίσκεται στην ιστοσελίδα αλλά και να ζητούν την παρέμβασή της για να βρουν λύση στο
πρόβλημά τους.


Για περισσότερες πληροφορίες:

Αθήνα: τηλ. 2103304444, e-mail: info@ekpizo.gr
Θεσσαλονίκη: τηλ. 2310257776, e-mail: ekpizothess@ekpizo.gr
Πάτρα: τηλ. 2610222626, e-mail: ekpizopatras@ekpizo.gr
www.ekpizo.gr