ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Πληθαίνουν οι καταγγελίες καταναλωτών για τα κέντρα αδυνατίσματος

ΕΚΠΟΙΖΩ: Πληθαίνουν οι καταγγελίες καταναλωτών για τα κέντρα αδυνατίσματος

Πληθώρα καταγγελιών από καταναλωτές που έχουν πέσει θύματα των παραπλανητικών πρακτικών των Κέντρων Αδυνατίσματος και Αισθητικής δέχεται τελευταία η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.).

Η Ένωση, με σχετική της ανακοίνωση, τονίζει ότι οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους όρους που υπογράφουν, και να ζητούν πάντα αντίγραφο για οποιοδήποτε έγγραφο υπογράφουν.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι έπειτα από καταγγελία μέλους της, η Ένωση παρενέβει νομικά και πέτυχε να του επιστραφεί, ποσό ύψους 1.350 ευρώ για ανεκτέλεστες υπηρεσίες.

Σε άλλο μέλος της, κατόπιν υπαναχώρησης, συμφωνήθηκε η επιστροφή ποσού ύψους 16.000 ευρώ.

Η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. υπογραμμίζει ότι οι καταναλωτές πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τις παράνομες πρακτικές των Ινστιτούτων Αδυνατίσματος, καθώς συχνά παραβιάζουν την σχετική Υπουργική Απόφαση και καταστρατηγούν τα δικαιώματα των καταναλωτών.

Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι τα Κέντρα Αδυνατίσματος οφείλουν :

- Να παραδώσουν αντίγραφα όλων των συμβάσεων υπογεγραμμένα και από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη, με τα πλήρη στοιχεία της επιχείρησης

- Να παραδώσουν ξεχωριστό έντυπο υπαναχώρησης μαζί με τις συμβάσεις

- Να μην λαμβάνουν προκαταβολή υψηλότερη του 2,5% του συμφωνηθέντος συνολικού τιμήματος, πριν αρχίσει να εκτελείται η σύμβαση

- Να παραδίδουν παραστατικά για κάθε συνεδρία και να αναγράφουν την αξία αυτής.

Ο καταναλωτής έχει τα εξής δικαιώματα:

-Εάν υπογράψει σύμβαση μπορεί να υπαναχωρήσει εντός 30 ημερολογιακών ημερών, χωρίς σπουδαίο λόγο, και να λάβει ακόμα και το σύνολο του ποσού, εάν δεν έχει πραγματοποιήσει συνεδρίες.

-Εάν έχει πραγματοποιήσει συνεδρίες, αλλά δεν επιθυμεί τη συνέχισή τους, δικαιούται να λάβει το ποσό που αντιστοιχεί στις ανεκτέλεστες συνεδρίες με μία επιβάρυνση 2,5% επί αυτού του ποσού.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε επίσης:

ΙΣΑ: Νομοθετική ρύθμιση τώρα, για την προστασία των πολιτών από τα φάρμακα χωρίς συνταγή

Οι επεμβάσεις αδυνατίσματος μπλοκάρουν τη γήρανση!

BEST OF NETWORK

PlusQueen