ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νότια Κορέα: Οι αρχές κατέγραψαν 14 νέα κρούσματα του κορονοϊού MERS στη χώρα

Δεκατέσσερα νέα κρούσματα του κορονοϊού MERS (Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής) καταγράφηκαν στην Νότια Κορέα, ανεβάζοντας σε 122 τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων στην χώρα αυτή, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Σεούλ.

Νότια Κορέα: Οι αρχές κατέγραψαν 14 νέα κρούσματα του κορονοϊού MERS στη χώρα

Μεταξύ των νέων κρουσμάτων που διαγνώσθηκαν είναι και μια έγκυος, η οποία προσβλήθηκε από τον ιό στην πτέρυγα των επειγόντων σε νοσοκομείο της Σεούλ, στο οποίο έχει αναφερθεί ένας αριθμός και άλλων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η εξάπλωση της ασθένειας έχει προκαλέσει φόβο και ανησυχία στους πολίτες της Νότιας Κορέας, αναγκάζοντας χθες την πρόεδρο της χώρας Παρκ Γκέουν Χε να αναβάλει μια επίσκεψή της στις ΗΠΑ, την ώρα που οι αξιωματούχοι που είναι υπεύθυνοι για θέματα υγείας επικρίνονται για έλλειψη διαφάνειας και για αποτυχία να περιορίσουν άμεσα την εξάπλωση του κορονοϊού.

Χθες μια κοινή αποστολή της Νότιας Κορέας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε να ξανανοίξουν τα σχολεία στη χώρα, καθώς δεν θεωρείται πιθανή μια εξάπλωση της νόσου σε αυτά, ενώ την ίδια ώρα τα σχολικά συμβούλια συστήνουν το κλείσιμο και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Οκτώ από τα 14 νέα κρούσματα που διαγνώστηκαν, συμπεριλαμβανομένης της εγκύου, συνδέονται με το ίδιο νοσοκομείο της Σεούλ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Οι γονείς της εγκύου είχε διαγνωστεί ότι είχαν προσβληθεί από τον MERS πριν από αυτήν, διευκρινίζει το υπουργείο.

Με τα νέα αυτά κρούσματα ανέρχεται σε 1.271 ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του MERS σε όλον τον κόσμο, βάσει των στοιχείων του ΠΟΥ, και σε τουλάχιστον 448 ο συνολικός αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με τον κορονοϊό αυτόν. Η Νότια Κορέα έχει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο, μετά την Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου των Ασθενειών.