ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Χόμερ Σίμσον πάσχει από ναρκοληψία!

Την αποκάλυψη έκανε ο παραγωγός της σειράς, Αλ Τζιν, σε συνέντευξή του στο τεύχος του περιοδικού Variety που δημοσιεύθηκε πριν από μερικές ημέρες.

Ο Χόμερ Σίμσον πάσχει από ναρκοληψία!

Σύμφωνα με τον Τζιν, στο πρώτο επεισόδιο της πρεμιέρας του 27ου κύκλου της σειράς Οικογένεια Σίμσον θα αποκαλυφθεί ότι ο Χόμερ πάσχει όλα αυτά τα χρόνια από ναρκοληψία, μια ασυνήθιστη νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από υπερβολική ανεξέλεγκτη υπνηλία, ακόμη κι έπειτα από επαρκή ύπνο.

Η πάθησή του αυτή θα έχει μάλιστα αντίκτυπο στον γάμο του και τελικά θα τον οδηγήσει στο διαζύγιο με τη σύζυγό του Μαρτζ.

021582bf8c63c3db36faf55b3265d30e L

Μετά την υπνική άπνοια, η ναρκοληψία είναι η δεύτερη συνηθέστερη αιτία χρόνιας υπνηλίας. Οφείλεται σε βλάβες στα κύτταρα του εγκεφάλου, τα οποία όταν λειτουργούν φυσιολογικά πυροδοτούν τους νευροδιαβιβαστές που μας κρατούν ξύπνιους.

Είναι άγνωστοι οι παράγοντες που πυροδοτούν τη ναρκοληψία. Πιθανότατα οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες ή κάποιο αυτοάνοσο νόσημα. Η βασική της αιτία είναι η καταστροφή των νευρικών κυττάρων που υπό φυσιολογικές συνθήκες συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία των νευροδιαβιβαστών.

Εμφανίζεται συνήθως στις ηλικίες μεταξύ 15 και 25 ετών. Ωστόσο, μπορεί να εκδηλωθεί και σε μικρά παιδιά ή ενήλικες άνω των 40 ετών.

Σε ποσοστό 60% των τελικών διαγνώσεων ναρκοληψίας, η πρώτη διάγνωση υποδεικνύει κάποια άλλη πάθηση. Επίσης, αρκετά άτομα δε λαμβάνουν ποτέ επίσημη διάγνωση.

Η διάγνωση της ναρκοληψίας γίνεται με τη βοήθεια μιας ειδικής εξέτασης που ονομάζεται δοκιμασία των πολλαπλών καταγραφών του λανθάνοντα χρόνου έλευσης του ύπνου (MSLT).

Διαβάστε επίσης:

Ο Σέρλοκ Χολμς είναι αυτιστικός!