ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντυπωσιασμένος ο Αυστριακός Καγκελάριος από την μάχη που δίνουν πολίτες και επιχειρηματίες στην Ελλάδα της κρίσης

Εντυπωσιασμένος από την μάχη που δίνει η χώρα και οι πολίτες της σε κοινωνικό επίπεδο προκειμένου να αρθεί η ανθρωπιστική κρίση που την πλήττει, δήλωσε ο Αυστριακός Καγκελάριος κ. Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος επισκέφθηκε την Τετάρτη την ναυραρχίδα του ΕΣΥ, το νοσοκομείο Ευαγγελισμός καθώς, το Κοινωνικό Ιατρείο Αθήνας και τα παιδικά χωριά SOS στην Κυψέλη.

Εντυπωσιασμένος ο Αυστριακός Καγκελάριος από την μάχη που δίνουν πολίτες και επιχειρηματίες στην Ελλάδα της κρίσης

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κοινωνικό Ιατρείο ο κ. Φάιμαν δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι είναι εντυπωσιακό να βλέπει ότι άνθρωποι εργάζονται σε εθελοντική βάση και πως οι άνθρωποι δεν δέχονται τη φτώχεια και μάχονται εναντίον της. Χαρακτήρισε σημαντικό να υπάρχουν πολύ στενές σχέσεις με άλλους πολιτικούς, αλλά να υπάρχει και στενή σχέση με παρόμοιες ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες:

«Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι πραγματικά υπέροχες και εντυπωσιακές. Σέβομαι απολύτως τη δουλειά αυτών των ανθρώπων», ανέφερε.

Τον κ. Φάιμαν υποδέχτηκε και ενημέρωσε το συντονιστικό των κοινωνικών ιατρείων - φαρμακείων Αττικής. Εκ μέρους του συντονιστικού ενημέρωσαν, μεταξύ άλλων, ότι το πρώτο τετράμηνο του 2015, 14 κοινωνικά ιατρεία στην Αττική μόνο, εξυπηρέτησαν 17.000 πολίτες, με ένα προσωπικό εθελοντών 1.000 ανθρώπων συνολικά.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, αναφέρθηκε στο πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το ζήτημα της ανθρωπιστικής κρίσης και έκανε εκτενή αναφορά για την Κάρτα Αλληλεγγύης.

Να σημειωθεί, ότι ο κ. Φάιμαν είναι ο πρώτος αρχηγός κυβέρνησης χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Έλληνα πρωθυπουργού τον Ιανουάριο.

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Αυστριακός Καγκελάριος, επισκέφθηκε την αμιγώς ελληνική εταιρεία φυτικών καλλυντικών Apivita, στις εγκαταστάσεις της στο Μαρκόπουλο, δηλώνοντας γοητευμένος από την σπουδαία δουλειά που πραγματοποιούν οι Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι αντιστέκονται ενάντια στην δραματική ύφεση.

Διαβάστε ακόμη:

Στο εργοστάσιο της Apivita στο Μαρκόπουλο, ο Αυστριακός Καγκελάριος κ. Φάιμαν