ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εισαγωγή στο ίδιο νοσοκομείο αν εμφανιστούν επιπλοκές μετά από χειρουργείο, συνιστούν οι ειδικοί

Οι ασθενείς που εμφανίζουν επιπλοκές έπειτα από σοβαρή χειρουργική επέμβαση έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να ζήσουν εφόσον κάνουν εισαγωγή ξανά στο ίδιο νοσοκομείο στο οποίο χειρουργήθηκαν, σε σύγκριση με όσους εισάγονται σε διαφορετικό νοσοκομείο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Εισαγωγή στο ίδιο νοσοκομείο αν εμφανιστούν επιπλοκές μετά από χειρουργείο, συνιστούν οι ειδικοί

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Μπένζαμιν Μπρουκ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γιούτα, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην κορυφαία ιατρική επιθεώρηση The Lancet, ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 9 εκατομμύρια ασθενείς για διάστημα 10 ετών.

Η ανάλυση έδειξε ότι όταν εμφανίζονται επιπλοκές μέσα στον επόμενο μήνα μετά από σοβαρή χειρουργική επέμβαση, αν γίνει επανεισαγωγή στο ίδιο νοσοκομείο, τότε αυξάνονται κατά 26% κατά μέσο όρο οι πιθανότητες επιβίωσης του ασθενούς.

Εκτιμάται ότι σχεδόν ένας στους τέσσερις ασθενείς εμφανίζει επιπλοκές μετά από ένα σοβαρό χειρουργείο (καρδιολογικό, γαστρεντερολογικό, ορθοπεδικό κ.α.) και πρέπει να εισαχθεί ξανά στο νοσοκομείο.

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι η εισαγωγή στο ίδιο νοσοκομείο μπορεί να σώσει πολλές ζωές, εφόσον την φροντίδα των ασθενών αναλάβουν οι γιατροί που είχαν εξ αρχής ασχοληθεί με το περιστατικό.