ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απίστευτο περιστατικό – Βλάβες σε νεύρα και μύες λόγω… στενού τζιν

Κάθε γυναίκα διαθέτει στην γκαρνταρόμπα της ένα πολύ στενό τζιν που εφαρμόζει επάνω στο σώμα της σαν γάντι.

Απίστευτο περιστατικό – Βλάβες σε νεύρα και μύες λόγω… στενού τζιν

Όμως για μια 35χρονη γυναίκα από την Αυστραλία η συγκεκριμένη ενδυματολογική επιλογή αποδείχθηκε καταστροφική. Η γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί αναγκάστηκαν να την «απεγκλωβίσουν» κόβοντας το τζιν, αφού οι γάμπες της πρήστηκαν τόσο που ήταν αδύνατο να το βγάλουν από πάνω της!

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του BBC, η γυναίκα βρισκόταν σε διαδικασία μετακόμισης και για ώρες έσκυβε για να γεμίσει τις άδειες κούτες φορώντας το πολύ στενό της τζιν. Μέχρι το βράδυ, τα πόδια της είχαν μουδιάσει εντελώς και δυσκολευόταν να περπατήσει.

f5f94a27ac6753a657794e21dfb46a18 L

Οι γιατροί εκτιμούν ότι η γυναίκα εκδήλωσε το λεγόμενο σύνδρομο διαμερίσματος (compartment syndrome) και το παντελόνι που επέλεξε να φορέσει επιδείνωσε σημαντικά την κατάστασή της.

Το σύνδρομο διαμερίσματος είναι μια επίπονη και πιθανώς επικίνδυνη πάθηση που προκύπτει λόγω αιμορραγίας ή οιδήματος (πρήξιμο) σε κάποια μυϊκή ομάδα του σώματος. Στο εν λόγω περιστατικό, το σύνδρομο έπληξε τις γάμπες της γυναίκας.

Λόγω του συνδρόμου, η γυναίκα σκόνταψε και έπεσε, αδυνατώντας να ξανασηκωθεί, και παρέμεινε για αρκετές ώρες ξαπλωμένη στο πάτωμα. Όταν την εξέτασαν οι γιατροί στο Βασιλικό Νοσοκομείο της Αδελαΐδας, διαπίστωσαν ότι στα κάτω άκρα της είχε εκδηλωθεί σοβαρό οίδημα. Αν και στα πέλματά της παρατηρήθηκε τοπική άνοδος της θερμοκρασίας και ο ροή του αίματος ήταν επαρκής, οι μύες στα πόδια της ήταν αδύναμοι και παρουσίαζε μερική απώλεια της αίσθησης στα κάτω άκρα.

Η αυξημένη πίεση στα πόδια της 35χρονης είχε σαν αποτέλεσμα να παρατηρηθούν βλάβες σε νεύρα και μύες. Έπειτα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας με ενδοφλέβια θεραπεία, η γυναίκα ήταν και πάλι σε θέση να περπατήσει ξανά.

Έχουν καταγραφεί αρκετές φορές στο παρελθόν παρόμοια περιστατικά όπου ασθενείς εκδήλωσαν μούδιασμα και άλλες ενοχλήσεις λόγω των πολύ στενών, χαμηλοκάβαλων τζιν.

Το περιστατικό της 35χρονης περιγράφεται αναλυτικά σε έκθεση που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry.

Διαβάστε επίσης:

Πώς ένα στενό τζιν μπορεί να σας στείλει στο νοσοκομείο
Πόνοι στη μέση και αυχενικό: Μήπως φταίνε τα... ρούχα σας;