ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού: Μόνο αρνητική μπορεί να είναι η απάντηση στην εξαθλίωση

«Η απάντηση στην εξαθλίωση μπορεί να είναι μόνο αρνητική», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ), τονίζοντας ότι καθημερινά οι άνθρωποι που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ιατρείο «βλέπουν τα αποτελέσματα αυτής της σκληρής λιτότητας που έχει κρατήσει 5 χρόνια και γνωρίζουν ότι η μοναδική λύση στο δράμα αυτό είναι να σταματήσουν αυτές οι απαράδεκτες και απάνθρωπες πολιτικές που δολοφονούν τους πιο αδύναμους της κοινωνίας μας».

Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού: Μόνο αρνητική μπορεί να είναι η απάντηση στην εξαθλίωση

«Από τον Δεκέμβριο του 2011 που δημιουργήθηκε το ιατρείο μας είμαστε, και θα συνεχίσουμε να είμαστε, στην πρώτη γραμμή του πολέμου ενάντια στα μνημόνια και την λιτότητα, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση είναι επάνω», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση και προστίθεται ότι το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού «δεν μπορεί και ούτε θέλει να πει στον κόσμο τι να κάνει αυτές τις δύσκολες στιγμές. Αυτό όμως που μπορεί να απαιτήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι να σταματήσουν να πολεμούν και να τιμωρούν τον ελληνικό λαό. Το τσουνάμι νέων μέτρων που ζητάνε οι δανειστές μας (και δυστυχώς κάποια τα έχει αποδεχτεί η κυβέρνηση) θα βυθίσει ακόμα πιο βαθιά στον όλεθρο την χώρα μας χωρίς να υπάρχει προοπτική αναστροφής στο μέλλον».

Το ΜΚΙΕ αναφέρει ότι την αποτυχία των μνημονίων αποδεικνύουν «τα 3 εκατομμύρια ανασφάλιστων, τα δεκάδες χιλιάδες παιδιών που πηγαίνουν πεινασμένα στο σχολείο, οι δεκάδες χιλιάδες συμπολιτών μας που τρέφονται από τα συσσίτια, τα 6 εκατομμύρια συμπολιτών μας που ζουν κάτω ή κοντά στο όριο της φτώχιας και οι χιλιάδες αυτοκτονίες».

Τέλος επισημαίνει ότι «ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το ΜΚΙΕ θα συνεχίσει το έργο της στήριξης των εξαθλιωμένων συμπολιτών μας και την πάλη ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές που οδηγούν σε αργό θάνατο την τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων».