ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σάλος για το tweet του Τζιμ Κάρεϊ με φωτογραφία αυτιστικού παιδιού

Ο κωμικός ηθοποιός ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το tweet που ξεσήκωσε τα social media.

Σάλος για το tweet του Τζιμ Κάρεϊ με φωτογραφία αυτιστικού παιδιού

Ο Τζιμ Κάρεϊ, ο οποίος έχει περισσότερα από 14 εκατομμύρια followers στο Twitter, πόσταρε τις τελευταίες ημέρες μια σειρά από tweets τα οποία δήλωναν ευθαρσώς ότι τάσσεται ενάντια σε έναν νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα στην Καλιφόρνια και επιβάλλει ουσιαστικά σε κάθε γονέα να κάνει τα απαραίτητα εμβόλια στα παιδιά του. Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ προκειμένου να δοθεί τέλος στον παραλογισμό του αντιεμβολιαστικού κινήματος, το οποίο είχε πάρει τρομακτικές διαστάσεις τους προηγούμενους μήνες και έθετε τη ζωή δεκάδων παιδιών σε κίνδυνο.

9458e2125e6a6b8bdbb4362ba6e29800 L

Σε ένα από τα tweets, ο Κάρεϊ πόσταρε τη φωτογραφία ενός 14χρονου με αυτισμό ονόματι Άλεξ Έκολς, υπονοώντας πως τα εμβόλια μπορεί να κάνουν κακό στα παιδιά, ισχυρισμός που έχει καταρριφθεί πανηγυρικά από τους επιστήμονες έπειτα από δεκαετίες συστηματικών ερευνών.

Όπως είναι φυσικό, η οικογένεια του 14χρονου αντέδρασε έντονα, δηλώνοντας πως η φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε χωρίς να τους ζητηθεί σχετική άδεια. Η μητέρα του Άλεξ απαίτησε να κατέβει η φωτογραφία και κατέθεσε στο Twitter ένσταση για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων. Φυσικά η φωτογραφία εξαφανίστηκε λίγο αργότερα από τη σελίδα του Κάρεϊ στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Εν συνεχεία, ο ηθοποιός ζήτησε δημόσια συγγνώμη μέσω του Twitter για την πράξη του.

tweet

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του δικτύου CBS News, η οικογένεια του 14χρονου δήλωσε πως πάσχει από αυτισμό και από μια γενετική διαταραχή που ονομάζεται οζώδης σκλήρυνση και η διάγνωση προέκυψε όταν ήταν μόλις έξι εβδομάδων, δηλαδή πολύ πριν κάνει το πρώτο του εμβόλιο.

Σε ποστ που έκανε στο Instagram, η θεία του Άλεξ δηλώνει: «Νιώθω τρομερή αποστροφή που ένας διάσημος χρησιμοποίησε κατά τέτοιο τρόπο μια φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε αρχικά για να μάθουν περισσότεροι άνθρωποι τι είναι η οζώδης σκλήρυνση. Χρησιμοποιήθηκε για να χλευάσει τον Άλεξ και την αδερφή μου σχετικά με τα εμβόλια, ακόμη κι αν δεν ήταν αυτός ο σκοπός της πράξης».

Διαβάστε επίσης:

Από αυτή τη φωτογραφία ανακάλυψαν πως το αγοράκι έχει καρκίνο

Η φωτογραφία του γιατρού στο National Geographic που συγκλονίζει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ