ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η γυναίκα που είναι αλλεργική στο… ηλεκτρικό ρεύμα!

Τις λίγες φορές που αποφασίζει να βγει από το σπίτι της, η Τζάκι Λίνζεϊ καλύπτει πλήρως το σώμα της και το πρόσωπό της.

Η γυναίκα που είναι αλλεργική στο… ηλεκτρικό ρεύμα!

Οι γείτονές της δηλώνουν πως η 50χρονη μοιάζει με... παράφρονα μελισσοκόμο, όμως η ίδια δηλώνει πως η αμφίεση αυτή είναι αναγκαία ώστε να προστατευτεί.

Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι είναι αλλεργική στο ηλεκτρικό ρεύμα και έχει αυτο-διαγνωστεί με ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία (electromagnetic hypersensitivity - EHS). Υποστηρίζει ότι η έκθεση στο Wi-Fi ή την ακτινοβολία κινητού τηλεφώνου της προκαλεί συμπτώματα όμοια με αυτά του αναφυλακτικού σοκ.

electromagnetic hypersensitivity 6

Λόγω της (υποτιθέμενης) πάθησης που την ταλαιπωρεί, η Τζάκι αναγκάστηκε να μετακομίσει στην επαρχία, στο Γουίμπορν του Ντόρσετ συγκεκριμένα,
και δεν χρησιμοποιεί κινητό, τηλεόραση ή φορητό υπολογιστή αλλά ούτε οδηγεί. Το βράδυ βλέπει χρησιμοποιώντας κεριά και χρησιμοποιεί κουζίνα υγραερίου για να μαγειρεύει.

electromagnetic hypersensitivity 2

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, η στολή που φορά όταν βγαίνει από το σπίτι διαθέτει ασημένια κλωστή στην πλέξη της ώστε να αντανακλώνται τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που υπάρχουν γύρω της.

Η 50χρονη ζούσε μέχρι πρότινος μια φυσιολογική ζωή. Πριν από οκτώ χρόνια περίπου, άρχισε να εκδηλώνει ζαλάδες, ισχυρούς πόνους στα μάτια και μούδιασμα στα χέρια, όμως οι γιατροί δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τι της συμβαίνει.

515319c47d9b530ad06088114b225da5 L

Άρχισε να κάνει τη δική της «έρευνα» και μετά από τρία χρόνια ανακάλυψε την ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία.

Η «πάθηση» δεν έχει αναγνωριστεί επισήμως, όμως η Τζάκι δηλώνει ότι προσβάλλεται όταν οι γιατροί της λένε πως τα συμπτώματα είναι στο μυαλό της.

Ποσοστό έως και 4% του γενικού πληθυσμού πιστεύει ότι πάσχει από ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία ή ακτινοευαισθησία. Τα άτομα αυτά εκδηλώνουν συμπτώματα όμοια με αυτά της γρίπης, πονοκεφάλους, λήθαργο και ναυτία όταν εκτίθενται σε διάφορες ηλεκτρικές συσκευές.

Να σημειωθεί πως η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών δεν αναγνωρίζει επισήμως την ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία.

Διαβάστε επίσης:

Από ποιες αλλεργίες κινδυνεύετε λόγω... ηλεκτρικής σκούπας