ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατρός εξαπάτησε εκατοντάδες ανθρώπους λέγοντάς τους ότι έχουν καρκίνο

Σε ποινή φυλάκισης 25 έως 175 ετών εκτιμάται πως θα καταδικαστεί ο ογκολόγος.

Γιατρός εξαπάτησε εκατοντάδες ανθρώπους λέγοντάς τους ότι έχουν καρκίνο

Ο Δρ Farid Fata από το Μίσιγκαν των ΗΠΑ έδωσε ψευδή διάγνωση για καρκίνο σε εκατοντάδες υγιείς ανθρώπους, με μοναδικό σκοπό να φορτώσει τις τσέπες του με περισσότερα δολάρια. Η ομοσπονδιακή Εισαγγελία αποκάλυψε τη μεγαλειώδη απάτη και πρόκειται να επιβάλει αυστηρότατη ποινή στον αήθη γιατρό.

Ο Fata παραδέχθηκε ότι έδωσε τις ψευδείς διαγνώσεις, οι οποίες σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές φτάνουν τις 553, και πως παρέπεμψε τους «ασθενείς» για χημειοθεραπεία και άλλες περιττές θεραπείες, ενώ στην πραγματικότητα κανείς τους δεν έπασχε από καρκίνο, μας μεταφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο NBC News.

Farid Fata

Η ακροαματική διαδικασία θα διαρκέσει περισσότερο από μία εβδομάδα, αναφέρει η Detroit Free Press, έως ότου καταθέσουν εμπειρογνώμονες και ασθενείς όσα γνωρίζουν για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία, όσοι εκ των ασθενών είχαν πράγματι εκδηλώσει καρκίνο, έλαβαν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τις εκτιμώμενες πιθανότητες επιβίωσής τους ώστε ο γιατρός να μπορεί να τους συστήσει περισσότερες θεραπείες.

Η απάτη που έστησε ο Fata κόστισε εκατομμύρια δολάρια στους ασθενείς και στις ασφαλιστικές τους εταιρίες, όμως το ψυχολογικό κόστος για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους δεν μπορεί να υπολογιστεί με αριθμούς.

Διαβάστε επίσης:

«Σταμάτα να γκουγκλάρεις τα συμπτώματά σου», της είπαν οι γιατροί λίγο πριν πεθάνει