ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνέντευξη με 11 πραγματικούς βρυκόλακες!

Ίσως θυμάστε την επιτυχημένη ταινία του 1994 Συνέντευξη με Έναν Βρυκόλακα με πρωταγωνιστές τον Μπραντ Πιτ και τον Τομ Κρουζ. Κατ' αντίστοιχο τρόπο προσπάθησαν να διεισδύσουν στην ψυχοσύνθεση των πραγματικών βρυκολάκων που ζουν ανάμεσά μας δύο Αμερικανοί ερευνητές.

Συνέντευξη με 11 πραγματικούς βρυκόλακες!

Ο βασικός συντάκτης της σχετικής μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Critical Social Work, N.T. Γουίλιαμς, διευθυντής του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Αϊντάχο, υποστηρίζει ότι τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως βρυκόλακες –δηλαδή άτομα που χρειάζονται το αίμα άλλων ανθρώπων για να ανακτήσουν τη χαμένη τους ενέργεια– είναι «απλοί, πετυχημένοι άνθρωποι» που ζουν ανάμεσά μας.

Ο ειδικός επισημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί δυσκολεύονται πάρα πολύ να μιλήσουν ανοιχτά σε γιατρό ή θεραπευτή, φοβούμενοι ότι θα παρεξηγηθούν οι πράξεις τους ή ότι θα καταλήξουν να αναδειχθούν σε στερεότυπο της κοινωνίας. Οι πραγματικοί βρυκόλακες αποφεύγουν να απευθυνθούν σε έναν επαγγελματία υγείας, καθώς δεν θέλουν να ρισκάρουν να γίνουν περίγελος, να εισπράξουν την αποστροφή ή να καταλήξουν να διαγνωσθούν με κάποια ψυχική νόσο.

Ο Γουίλιαμς μελετά το φαινόμενο των αυτοπροσδιοριζόμενων βρυκολάκων σχεδόν επί μία δεκαετία και έχει διαπιστώσει πως προέρχονται από κάθε οικονομική και κοινωνική τάξη. Άλλοι είναι γιατροί, άλλοι είναι δικηγόροι και άλλοι τεχνίτες.

Αυτό που τους ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους ανθρώπους είναι ότι «είναι πάρα πολύ κουρασμένοι», αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, γι' αυτό και επιλέγουν να βρουν έναν άλλον άνθρωπο που με τη συγκατάθεσή του θα τους επιτρέψει να αντλούν μικρή ποσότητα αίματος από το σώμα τους ώστε να το καταναλώσουν.

Ο Γουίλιαμς και η συνεργάτης του Έμιλι Πράιορ εκπόνησαν τη μελέτη τους με βάση τις απαντήσεις 11 ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως βρυκόλακες. Οι δύο ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις στην αναζήτηση βοήθειας και υποστήριξης, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρουν έναν επαγγελματία που δεν θα τους κρίνει ώστε να μιλήσουν ανοιχτά για τον εναλλακτικό τρόπο ζωής τους.

«Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι έτσι γεννήθηκαν, δεν επέλεξαν το συγκεκριμένο τρόπο ζωής», συμπληρώνει ο Γουίλιαμς.

Διαβάστε επίσης:

Λώρα Μάρτιντεϊλ: Η γυναίκα-βρυκόλακας