ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: 3χρονη έσωσε με το θάνατό της τις ζωές δύο μικρών αγοριών

Η Ολίβια Σουέντμπεργκ διαγνώσθηκε με τελικού σταδίου καρκίνο στο κεφάλι στις 7 Μαΐου. Η 3χρονη από το Νορθ Πλατ της Νεμπράσκα εμφάνισε μια σπάνια μορφή καρκίνου στο κεφάλι, η οποία πλήττει αποκλειστικά και μόνο παιδιά και έχει πιθανότητες επιβίωσης 0%.

ΗΠΑ: 3χρονη έσωσε με το θάνατό της τις ζωές δύο μικρών αγοριών

Οι γονείς της Ολίβια αποφάσισαν να αξιοποιήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα το λιγοστό χρόνο που απέμενε στο αγγελούδι τους κι έτσι προγραμμάτισαν μια μικρή εκδρομή σε μεγάλο θεματικό πάρκο που βρίσκεται στο Ορλάντο.

Κατά την παραμονή τους εκεί, η μητέρα του κοριτσιού έλαβε στο Facebook μήνυμα από μια γυναίκα στο Πίτσμπεργκ. Είχε μάθει για την πάθηση από την οποία έπασχε η Ολίβια και ανέφερε ότι ο γιος της, Λούκας Γκέλερ, είχε μόλις λίγες εβδομάδες ζωής. Ο Λούκας χρειαζόταν άμεσα μεταμόσχευση ήπατος, καθώς είχε εκδηλώσει ατρησία χοληφόρου λίγο μετά τη γέννησή του. Η σοβαρή πάθηση προκαλεί κώλυμα στη ροή της χολής.

olivia 2

«Η μητέρα του Λούκας μού είπε ότι παρακολουθεί την ιστορία της Ολίβια και πως ένιωσε ότι έπρεπε να επικοινωνήσει μαζί μας για να μας ενημερώσει ότι ο γιος της χρειάζεται νέο συκώτι. Λυπόταν πραγματικά για εμάς, ήξερε όμως ότι διακυβεύονται πολλά», δηλώνει η μητέρα της Ολίβια.

46517e7519d3ae046f2546add522e0b1 L

Έτσι, οι γονείς της Ολίβια πήραν μια σημαντική απόφαση. Ο όγκος του κοριτσιού ήταν απομονωμένος και δεν επηρέαζε άλλα όργανα του σώματός της, όμως η κατάστασή της παρουσίαζε ραγδαία επιδείνωση. Οι γονείς συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσαν να βοηθήσουν την κόρη τους, είχαν όμως τη δυνατότητα να σώσουν τη ζωή ενός άλλου παιδιού.

olivia 3

Τελικά, ο θάνατος της μικρής Ολίβια δεν έσωσε μόνο τον Λούκας αλλά και ένα ακόμη μικρό αγόρι ηλικίας τεσσάρων ετών. Ο Άντζελο Τζιόρνο από την Πενσυλβάνια έλαβε το λεπτό έντερο της Ολίβια ώστε να αντιμετωπίσει μια διαταραχή που ονομάζεται σύνδρομο βραχέος εντέρου.

Παρά το πένθος τους, οι γονείς της Ολίβια καταφέρνουν να νιώσουν χαρά για τις δύο ζωές που σώθηκαν και θεωρούν πως η κόρη τους ήταν ένα θαύμα για τις δύο οικογένειες.

Διαβάστε επίσης:

Από αυτή τη φωτογραφία ανακάλυψαν πως το αγοράκι έχει καρκίνο