ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρεις σταθμοί μέτρησης, ελέγχου και καταγραφής των ατμοσφαιρικών ρύπων στο Ηράκλειο Κρήτης

Τρεις σταθμοί μέτρησης, ελέγχου και καταγραφής των ατμοσφαιρικών ρύπων θα τοποθετηθούν στην ευρύτερη περιοχή του Γαζίου Ηρακλείου, όπως αποφάσισε η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Τρεις σταθμοί μέτρησης, ελέγχου και καταγραφής των ατμοσφαιρικών ρύπων στο Ηράκλειο Κρήτης

Η τοποθέτηση των μετρητών θα γίνει με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Κρήτης και τη συνδρομή του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών, με σκοπό να ελέγχονται τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής.

«Η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν και παραμένει στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Δημοτικής Αρχής», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης.

«Πιστεύουμε», πρόσθεσε, «ότι η περιοχή των Ληνοπεραμάτων χρειάζεται περισσότερη παρακολούθηση για να εξασφαλίσουμε την προστασία των κατοίκων και των επισκεπτών του τόπου μας και μέσω αυτής της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Κρήτης μάς δίνεται η δυνατότητα να ελέγχουμε ανά πάσα στιγμή την ατμοσφαιρική ρύπανση».

Τέλος, ο κ. Μαμουλάκης ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τον Πρύτανη Ευριπίδη Στεφάνου για τη συνεργασία και την προσφορά τους.