ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σεξουαλικά ενεργές οι 6 στις 10 γυναίκες άνω των 60

Σχεδόν έξι στις δέκα γυναίκες άνω των 60 ετών που έχουν σταθερή σχέση παραμένουν σεξουαλικά ενεργές, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη.

Σεξουαλικά ενεργές οι 6 στις 10 γυναίκες άνω των 60

Ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, με επικεφαλής την Δρ Χόλλυ Τόμας, ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν περισσότερες από 2.100 αμερικανίδες, από 28 έως και 84 ετών, με την πλειοψηφία να είναι άνω των 50 ετών.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι, οι γυναίκες των 60 και 70 ετών έχουν επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης όμοια με αυτά των γυναικών 30 και 40 ετών.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες ερωτήθηκαν για την ερωτική τους ζωή και διαπιστώθηκε ότι το 62% ήταν σεξουαλικά ενεργές τους προηγούμενους έξι μήνες.

Από αυτές που ήταν 60 ετών και άνω και είχαν μόνιμη σχέση, το 59% ήταν σεξουαλικά ενεργές. Όσες είχαν σύντροφο είχαν οκταπλάσιες πιθανότητες να είναι σεξουαλικά δραστήριες από εκείνες που ήταν μόνες, αν και το 13% των ενεργών ερωτικά γυναικών δεν είχε σταθερό ερωτικό σύντροφο.

Η Δρ Τόμας εξηγεί ότι τα αποτελέσματα είναι ένδειξη ότι «οι γυναίκες που έχουν σύντροφο είναι σεξουαλικά ενεργές στο πλαίσιο της σχέσης και όχι κατ' ανάγκη για το ίδιο το σεξ. Κι ενώ εικάζουμε ότι καθώς μεγαλώνουμε το σεξ μειώνεται, η μελέτη αποδεικνύει ότι οι γυναίκες διατηρούν την ερωτική τους ικανοποίηση καθώς μεγαλώνουν».

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Annals of Family Medicine.

Διαβάστε επίσης:
Δεν θα πιστεύετε πόσο καιρό αντέχουν οι γυναίκες χωρίς σεξ...
Η πιο συχνή σεξουαλική φαντασίωση αντρών και γυναικών