ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκκληση Κουρουμπλή για άμεσες εκλογές προκειμένου να εφαρμοστεί η Συμφωνία

Την διενέργεια εκλογών το αμέσως επόμενο διάστημα ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή του προγράμματος της συμφωνίας με τους δανειστές, πρότεινε ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας την Τρίτη στο ραδιόφωνο του 9,84.

Έκκληση Κουρουμπλή για άμεσες εκλογές προκειμένου να εφαρμοστεί η Συμφωνία

«Το λάθος του Γ. Παπανδρέου το 2010 ήταν ότι δεν έκανε αμέσως εκλογές, τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας: « Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βγήκε με άλλο πρόγραμμα. Με άλλο πρόγραμμα τον ψήφισε το 36% του κόσμου και άλλο πρόγραμμα πρέπει να εφαρμόσει τώρα. Το πρόγραμμα αυτό δεν μπορεί να το εφαρμόσει με εκείνη την εντολή, χρειάζεται νέα εντολή. Όσο επώδυνο και δύσκολο αν είναι, δεν γίνεται να μην γίνουν εκλογές και να υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα. Πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός ότι αυτό το πρόγραμμα πρώτα θα το εγκρίνει και μετά θα το υλοποιήσουμε. Αν δεν μας δώσει εντολή, θα πάμε στα σπίτια μας. Άρα άμεσες εκλογές» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Για την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδώσουν τα μέτρα δήλωσε: «Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι αυτή η κυβέρνηση θα κάνει μια γιγαντιαία προσπάθεια ώστε αυτά τα μέτρα να αποδώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επίσης, ο κόσμος καταλαβαίνει τις δυσκολίες. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο στοίχημα για την αριστερά και αν θέλεις, αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή η αδυναμία να εμπεδώσουμε ένα αίσθημα δικαιοσύνης, ότι είναι μια κρίση και πρέπει να την πληρώσουμε όλοι με δίκαιο τρόπο».

Αναφορικά με τις εκκρεμότητες του υπουργείου Υγείας, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε: «Σε ό,τι αφορά στο υπουργείο μας, υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα στα οποία έχουμε συμφωνήσει και πρέπει να τα κάνουμε... Νομίζω ότι το εισιτήριο των πέντε ευρώ για τα νοσοκομεία δεν θα συμπεριλαμβάνεται στην Συμφωνία. Επίσης, αν θέλουμε να περιορίσουμετην συνταγογράφηση, πρέπει να υιοθετήσουμε και να καθιερώσουμε τις κατευθυντήριες οδηγίες και τα θεραπευτικά πρωτόκολλα. Σας πληροφορώ, λοιπόν, ότι η χώρα μέχρι σήμερα έχει πολύ λίγα θεραπευτικά πρωτόκολλα για να μπορεί να ελέγχει το σύστημα της. Έχουμε δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσουμε δέκα καινούργια θεραπευτικά πρωτόκολλα που θα αφορούν ασθένειες που έχουν μεγάλη κατανάλωση δαπάνης».

Μάθετε όλες τις πληροφορίες για τις Εκλογές Σεπτεμβρίου 2015 με λίστα

Διαβάστε ακόμη:

Οι πολίτες δεν θα πληρώνουν το 5 ευρο στο ΕΣΥ: Ένα από τα θετικά της συμφωνίας κυβέρνησης - Θεσμών