ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεχίζει το ανθρωπιστικό του έργο στα ελληνικά νησιά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ανθρωπιστικό σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο θα συνεχιστεί για τις υπόλοιπες 3 με 4 εβδομάδες στην Ελλάδα.

Συνεχίζει το ανθρωπιστικό του έργο στα ελληνικά νησιά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Ειδικότερα, κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και δύο εκπρόσωποι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού, μαζί με εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. μετέβησαν στην Κω στις 18 Αυγούστου, όπου διένειμαν ανθρωπιστικό υλικό στο πλαίσιο χρηματοδοτούμενου προγράμματος της ΔΟΕΣ ύψους 300.000 ελβετικών φράγκων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την αυξανόμενη εισροή μεταναστών και προσφύγων στην ελληνική επικράτεια και ιδιαίτερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η διανομή του ανθρωπιστικού υλικού πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό Αστυνομικό Τμήμα του νησιού όπου 400-500 επωφελούμενοι έλαβαν οικογενειακά δέματα, κιτία επιβίωσης, βρεφικά κιτία και κιτία με είδη γυναικείας υγιεινής.

Η διαμονή υλικού θα συνεχιστεί στο ίδιο σημείο ενώ και για το επόμενο διάστημα διάρκειας 3-4 εβδομάδων έχουν προγραμματιστεί αντίστοιχες διανομές σε άλλα νησιά, όπως Λέσβος, Σάμος, Χίος και άλλα.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε, ότι θα προχωρήσει τους επόμενους 3 μήνες στην υλοποίηση εκτάκτου σχεδίου δράσης, ύψους 300.000 ελβετικών φράγκων, μετά από σχετική χρηματοδότηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου από το ταμείο DREF (Disaster Relief Emergency Fund).

Διαβάστε ακόμη:

Ανθρωπιστικό σχέδιο έκτακτης δράσης από τον ΕΕΣ στην Ελλάδα, για πρόσφυγες και μετανάστες

Οι Εθελοντές του ΕΕΣ στηρίζουν τους μετανάστες στον Ελαιώνα