ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΝΑΠ: Οι ελλείψεις προσωπικού ο πραγματικός ένοχος για τους θανάτους στο Δαφνί

Τα μεγάλα προβλήματα υποστελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων επισημαίνει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας–Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) με αφορμή το τραγικό περιστατικό της Παρασκευής στο Δαφνί, όταν τρεις νοσηλευόμενοι έχασαν τη ζωή τους, έπειτα από εμπρησμό που προκάλεσε 35χρονος ασθενής.

 

ΕΙΝΑΠ: Οι ελλείψεις προσωπικού ο πραγματικός ένοχος για τους θανάτους στο Δαφνί

Πρόκειται για το δεύτερο θανατηφόρο συμβάν μέσα σε τέσσερις μήνες, μετά την επίθεση τον Μάιο ενός 42χρονου σε έναν 63χρονο ασθενή.

Σε επιστολή που έστειλε στον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας, η ΕΙΝΑΠ τονίζει ότι το τραγικό περιστατικό που συνέβη στο Δαφνί ήταν αναμενόμενο και πως ανάλογα περιστατικά, ίσως λιγότερο τραγικά, είχαν συμβεί και σε άλλα νοσοκομεία στο παρελθόν για τους ίδιους λόγους:

«...Οι ελλείψεις νοσηλευτικού, παραϊατρικού και ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία πλέον είναι τραγικές και αν δεν θρηνήσαμε περισσότερους νεκρούς οφείλεται στην αυτοθυσία του εναπομείναντος προσωπικού...», αναφέρει το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ.

Η ένορκη διοικητική εξέταση που ζήτησε ο υπουργός –σημειώνει– δεν θα δώσει λύση, διότι οι πραγματικοί ένοχοι είναι οι ελλείψεις προσωπικού και αυτοί που τόσα χρόνια δεν φρόντισαν να τις καλύψουν...

Διαβάστε επίσης:
Πυρκαγιά στο Δαφνί: Όταν νοσεί η Ψυχιατρική μεταρρύθμιση...