ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Φαγητό από καρδιάς» και στην Σάμο από τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου

Το φιλανθρωπικό πρόγραμμα «Φαγητό από καρδιάς» επεκτείνεται στη Σάμο, από τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου, Ιδρυτή της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation.

«Φαγητό από καρδιάς» και στην Σάμο από τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου

O Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ανταποκρινόμενος σε αίτημα του Δημάρχου Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλου, συμβάλλει στη σίτιση ανθρώπων που έχουν ανάγκη και προσφύγων στο νησί της Σάμου για τους επόμενους 6 μήνες.

Μέσω της δράσης «Φαγητό από καρδιάς» που χρηματοδοτείται από το Stelios Philanthropic Foundation, θα μοιραστούν 130.000 σνακ (κρουασάν) σε διάστημα έξι μηνών.

Ο Δήμος Σάμου θα αναλάβει τη διανομή της ευγενούς προσφοράς μέσω της συμμετοχής εθελοντικών οργανώσεων και με τη συνδρομή του Λιμενικού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Ομάδας Αυτοδυτών Σάμου.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη αποστολή, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε: «Αναγνωρίζοντας την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που βιώνει η χώρα και τις δραματικές συνθήκες των ανθρώπων που έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές τους προσπαθώντας να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον, το πρόγραμμα Φαγητό από Καρδιάς «ταξιδεύει» στη Σάμο θέλοντας να συνεισφέρει στην κάλυψη μιας βασικής ανάγκης – στο να έχουν όλοι οι συνάνθρωποί μας αδιακρίτως έστω ένα μικρό γεύμα. Εύχομαι πραγματικά να έρθει σύντομα η μέρα που δε θα μας χρειάζονται. Μέχρι τότε θα είμαστε εκεί να βοηθάμε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη και θα εξακολουθήσουμε να επιχορηγούμε προγράμματα που διαμορφώνουν μια καλύτερη καθημερινότητα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο».

Λίγα Λόγια για το «Φαγητό από καρδιάς»

Το πρόγραμμα «Φαγητό από καρδιάς» ξεκίνησε αρχικά το Μάιο του 2013 στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, με στόχο την υποστήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Από την έναρξη του προγράμματος, στην έδρα του Stelios Philanthropic Foundation στη Λεµεσό, το «Φαγητό από καρδιάς» προσφέρει ένα δωρεάν γεύμα / σνακ και ένα χαμόγελο από καρδιάς σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική και κοινωνική διάκριση. Στην Κύπρο η δράση αριθμεί συνολικά 4 σημεία διανομής (3 στη Λεμεσό και 1 στη Λευκωσία).

Παράλληλα, το 2014 εγκαινιάστηκε κέντρο διανομής στην Αθήνα (στον Κεραμεικό) το οποίο διαθέτει πάνω από 2.500 σνακ καθημερινά, ενώ από το Σεπτέμβριο του 2015 ξεκίνησε και ένα νέο σημείο διανομής στον Πειραιά.

Λίγα Λόγια για το Stelios Philanthropic Foundation

Το Stelios Philanthropic Foundation αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό ίδρυμα που στοχεύει στη διοχέτευση πόρων, στην ενίσχυση και στην κινητοποίηση προγραμμάτων που προάγουν την εκπαίδευση, το περιβάλλον και την επιχειρηματικότητα. Πιο συγκεκριμένα, στον τομέα της εκπαίδευσης το Ίδρυμα παρέχει υποτροφίες σε νέους κυρίως από την Ελλάδα και την Κύπρο για τα πανεπιστήμια London School of Economics για πτυχίο και Cass City University of London για μεταπτυχιακό. Στον τομέα του περιβάλλοντος, το Ίδρυμα αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Cyprus Marine Environment Protection Association, υποστηρίζει τη δράση της WWF και έχει δημιουργήσει το Stelios Environmental Centre in Pedoulas. Όσον αφορά στον τομέα της επιχειρηματικότητας, το Ίδρυμα έχει θεσμοθετήσει ετήσια Βραβεία Επιχειρηματικότητας στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Μονακό (χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ