ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η UPS στο πλευρό των προσφύγων, παραδίδοντας ανθρωπιστική βοήθεια στην Ευρώπη

Πτήσεις από την Μέση Ανατολή, για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ευρώπη, συντόνισε πρόσφατα ττο UPS Foundation, ο φιλανθρωπικός φορέας της UPS. 

 

Η UPS στο πλευρό των προσφύγων, παραδίδοντας ανθρωπιστική βοήθεια στην Ευρώπη

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) συνεργάστηκε με την UPS και το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού, για τη μεταφορά 86 τόνων τροφών υψηλής διατροφικής αξίας από την Αποθήκη Ανθρωπιστικής Βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών στο Ντουμπάι, προς την Αθήνα, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου.

Από το Αμμάν της Ιορδανίας, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η UPS, προγραμμάτισαν στις 5 Σεπτεμβρίου πτήση που μετέφερε εφόδια για 30.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα, περιλαμβάνοντας 30.000 κουβέρτες, 25.000 στρώματα και 1,000 ηλιακούς λαμπτήρες. Στη συνέχεια, από το αεροδρόμιο της Αθήνας η UPS συνεισέφερε στη μεταφορά των προμηθειών στα σύνορα της Ελλάδας με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ως συνεργάτης σε θέματα έκτακτης ανάγκης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η UPS συνεργάζεται στενά με τον Οργανισμό για την αερομεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και σωστικών αντικειμένων.

«Οι πτήσεις από το Ντουμπάι και την Ιορδανία θα προσφέρουν βοήθεια ζωτικής σημασίας στους πρωτοφανείς αριθμούς προσφύγων στην Ευρώπη», δήλωσε σχετικά ο Rami Suleiman, Αντιπρόεδρος της UPS για την Ινδική Χερσόνησο, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Κατά την τελευταία δεκαετία, το Ντουμπάι έχει εξελιχθεί σε ένα ζωτικής σημασίας κόμβο logistics, που συνδέει την Ανατολική Αφρική με τη Νότια Ασία. Το Εμιράτο του Ντουμπάι φιλοξενεί το Διεθνές Ανθρωπιστικό Κέντρο (IHC), το μεγαλύτερο και πιο δραστήριο κόμβο logistics παγκοσμίως σε θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας, με εννέα υπηρεσίες του ΟΗΕ και περίπου 50 μη κυβερνητικές οργανώσεις και εμπορικές οντότητες ως μέλη. Την περασμένη χρονιά, η UPS υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με το IHC, με σκοπό την παροχή υποστήριξης όταν απαιτείται.

Το πρόγραμμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Αποκατάστασης του UPS Foundation προσφέρει στις κατά τόπους κοινότητες, υποστήριξη σε όλα τα στάδια ανάκαμψης από κρίσεις ή καταστροφές, από την προετοιμασία απέναντι σε μια επερχόμενη καταστροφή, την άμεση ανακούφιση από τις συνέπειές της, έως και την αποκατάσταση μεσά από αυτή, με πιο πρόσφατη την προσφορά πτήσεων βοήθειας σε συνέχεια των καταστροφικών σεισμών στο Νεπάλ φέτος. Το UPS Foundation υποστήριξε περισσότερες από 263 αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας σε 43 χώρες, συνεισφέροντας στις προσπάθειες αποκατάστασης από καταστροφές.

Σχετικά με το UPS Foundation

Η UPS (NYSE:UPS) αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη του τομέα των logistics, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς δεμάτων και εμπορευμάτων, της διευκόλυνσης του διεθνούς εμπορίου και της ανάπτυξη της προηγμένης τεχνολογίας για την αποδοτική διαχείριση του επιχειρηματικού κόσμου. Από την ίδρυσή της το 1907, η UPS έχει κτίσει μία παρακαταθήκη ως ένας υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, υποστηρίζοντας προγράμματα που προβάλλουν μακροπρόθεσμες λύσεις στις ανάγκες της κοινωνίας.

Από την ίδρυση του το 1951, το UPS Foundation δραστηριοποιείται στην ενίσχυση κοινοτήτων σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Το 2014, η UPS και οι εργαζόμενοί της, είτε εν ενεργεία είτε σε σύνταξη, συνεισέφεραν περισσότερα από $104 εκατομμύρια, σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες ανά τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη:

Πρόσφυγες: Κανονικά λειτουργεί η κινητή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Μυτιλήνη - Και ιατρικό κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο νησί