ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκκληση για βοήθεια από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Έκκληση για βοήθεια σε 55χρονη ανασφάλιστη που πάσχει από αμυoατροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS - νόσος του Κινητικού Νευρώνα), απευθύνει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ).

Έκκληση για βοήθεια από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Η ασθενής έχει άμεση ανάγκη και εφ όρου ζωής από συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης τύπου BIPAP ST, η οποία στοιχίζει από 1.800 μέχρι και 3.500 ευρώ, καθώς και από νοσοκομειακό κρεβάτι, αφού η κατάστασή της είναι ιδιαιτέρως επιβαρυμένη. Το ΜΚΙΕ διευκρινίζει ότι δεν ζητάει χρήματα αλλά το μηχάνημα και το κρεβάτι.

Παράλληλα το ΜΚΙΕ κάνει έκκληση για εθελοντές παθολόγους, ψυχιάτρους, φαρμακοποιούς και ουρολόγο, που θα πλαισιώσουν την ιατρική του ομάδα, λόγω των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών των ανασφάλιστων πολιτών που το επισκέπτονται.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί με την βοήθεια και τη στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και από τον Δεκέμβριο του 2011 μέχρι σήμερα έχει δεχτεί πάνω από 44.000 περιστατικά. Λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρουν οι πολίτες και οι 300 εθελοντές του. Οι εκπρόσωποί του τονίζουν ότι το ιατρείο δεν δέχεται σε καμία περίπτωση χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, τις οποίες με την σειρά του τις προσφέρει στους ασθενείς που έχουν ανάγκη και οι οποίοι προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (ανασφάλιστοι, άποροι, άνεργοι).

Το ΜΚΙΕ λειτουργεί Δευτέρα έως Πέμπτη 10:00-20:00, Παρασκευή 10:00-19:00 και Σάββατο 10:00-14:00. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 210-9631950 στις ώρες λειτουργίας του ΜΚΙΕ.

Διαβάστε επίσης:
Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού αρνείται να παραλάβει το βραβείο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ