ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεργασία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» για το Πρόγραμμα WE CARE

Συμμαχία αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης σύναψαν την Παρασκευή το πρωί ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Συνεργασία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» για το Πρόγραμμα WE CARE

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος , συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Ιδρύματος, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, στο γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών όπου τον ενημέρωσε λεπτομερώς για το Πρόγραμμα Ιατρικής Βοήθειας σε Παιδιά Προσφύγων WE CARE που ανακοινώθηκε πρόσφατα και εκείνος τη συνεχάρη για την πρωτοβουλία της και της έδωσε την ευλογία του.

Συγκεκριμένα, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κκ. Ιερώνυμος χαρακτήρισε εξαιρετική την πρωτοβουλία της κυρίας Βαρδινογιάννη λέγοντας ότι στέλνει παγκόσμιο μήνυμα του τρόπου ελληνικής φιλοξενίας. «Είμαστε υποχρεωμένοι, είπε χαρακτηριστικά, να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες που έρχονται στη χώρα μας και κυρίως τα παιδιά. Δεν μπορούμε να κρύβουμε το πρόβλημα ή να στρέφουμε αλλού το βλέμμα μας». Στη συνέχεια, ανέφερε ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών θέτει υπό την ευλογία της την πρωτοβουλία της κυρίας Βαρδινογιάννη και, αποδεχόμενος την πρόσκλησή της για κοινή δράση στο πλαίσιο αυτό, ότι θέτει στη διάθεσή της όλες τις δυνάμεις του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για να στηρίξουν την προσπάθεια. Χαρακτήρισε μάλιστα την συνεργασία αυτή ως «αδελφική κίνηση» που βασίζεται στην ελπίδα που προσφέρει η συλλογική προσπάθεια.

Η κυρία Βαρδινογιάννη τον ευχαρίστησε θερμά και εξέφρασε την βαθύτατη εκτίμησή της στο πρόσωπό του καθώς, όπως είπε, τον θεωρεί σύμβολο ελπίδας και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας επιτελώντας θεάρεστο και εθνικής σημασίας έργο για την ανακούφισή τους. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «Η ευλογία του Μακαριωτάτου και η συνεργασία του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ αποτελεί για όλους μας ακόμα μεγαλύτερη ενθάρρυνση και μας δίνει ακόμα περισσότερο κουράγιο. Η προστασία των παιδιών είναι πάντα προτεραιότητα και είναι υποχρέωσή μας να τα στηρίξουμε ειδικά τη στιγμή που ξεριζώθηκαν από τη χώρα τους και αναζητούν ένα καλύτερο αύριο μέσα σε δραματικές συνθήκες. Και βέβαια, δεν φεύγουν ούτε στιγμή από την σκέψη και την καρδιά μου τα Ελληνόπουλα για τα οποία η φροντίδα και η αγάπη μου δεν θα σταματήσει ποτέ.»

Το Πρόγραμμα «We care» αφορά βρέφη, παιδιά και εφήβους ως 16 ετών, στα οποία θα παρέχεται δωρεάν εξέταση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προληπτικός έλεγχος και εμβολιασμός όπου απαιτείται. Μετά από την εξέταση, θα δίνεται σε κάθε παιδί προσωρινό βιβλιάριο υγείας με το οποίο σε περίπτωση ανάγκης για νοσηλεία, θα γίνεται διακομιδή στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Όλες οι περιπτώσεις θα καταγράφονται και θα γίνεται ενημέρωση προς τους αρμόδιους φορείς. Οι υπηρεσίες θα παρέχονται από εθελοντές παιδιάτρους και νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» καθώς και από γιατρούς από τον «Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών».

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο στην Αττική και θα επεκταθεί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπου υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, σε συνεννόηση με τους Δήμους. Παράλληλα, θα παρέχονται στους πρόσφυγες είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φάρμακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η UNESCO έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο Πρόγραμμά «We care» όταν το παρουσίασε η κυρία Βαρδινογιάννη, και θεωρήθηκε ως πρότυπο πρόγραμμα συνεργασίας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με Δήμους για επείγουσα βοήθεια σε πρόσφυγες. Το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» θα συνεργαστεί με την UNESCO και μέσα από την «Διεθνή Ομοσπονδία Πόλεων» θα προωθήσει σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης το Πρόγραμμα «We Care» καθώς και θέματα δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών.

Διαβάστε ακόμη:

Δράσεις σε όλη την χώρα για τους πρόσφυγες από το ΚΕΕΛΠΝΟ, χωρίς οικονομική στήριξη