ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα που αντιστέκεται» Μία επιστολή που δείχνει και τα καλά στην υγεία αυτού του τόπου

Μία επιστολή που τιμά την άλλη Ελλάδα η οποία αντιστέκεται στην μαυρίλα του τόπου, με εργαζόμενους (γιατρούς, νοσηλευτές και ΕΚΑΒ) στον τομέα της υγείας οι οποίοι υπηρετούν αγόγγυστα τους ασθενείς και τιμούν τον όρκο τους, απέστειλε ο πρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου κ. Γιώργος Καρύδης στην εφημερίδα «Καθημερινή». 

«Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα που αντιστέκεται» Μία επιστολή που δείχνει και τα καλά στην υγεία αυτού του τόπου

Η επιστολή του κ. Καρύδη, απευθύνεται σε όλους όσους τον βοήθησαν να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας που πέρασε τον περασμένο Αύγουστο και λίγο έλλειψε να του κοστίσει την ζωή. Μέσα από την επιστολή του, διακρίνουμε πράγματι πως υπάρχει η άλλη Ελλάδα η οποία αντιστέκεται, μεγαλουργεί και κρατά Θερμοπύλες στις ακριτικές περιοχές!!!

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Δ/ντά

Στις 19 Αυγούστου 2015, κολυμπώντας σε παραλία των Κυθήρων, για λόγους που δεν θυμάμαι, είχα ένα σοβαρότατο ατύχημα και η ζωή μου κινδύνευσε από πνιγμό.

Ευτυχώς εκεί κοντά ήταν η γιατρός κόρη μου και τρεις άλλοι γιατροί, που τυχαίως ήταν μεταξύ των λουομένων και μου προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, αποφασιστικές για τη σωτηρία μου.

Στη συνέχεια με ασθενοφόρο μεταφέρθηκα στο Νοσοκομείο Κυθήρων, όπου φρόντισαν αμέσως διασωληνωμένος να μεταφερθώ από το ΕΚΑΒ αεροπορικώς με C130 στη Μ.Ε.Θ του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Αθηνών και μετά στη 2η Πνευμονολογική κλινική του ιδίου Νοσοκομείου. Στις 24 Αυγούστου όλα είχαν τελειώσει και έφυγα από το Νοσοκομείο σε καλή φυσική κατάσταση.

Σκοπός της παρούσας επιστολής μου είναι να εξάρω και να τιμήσω την «Άλλη Ελλάδα». Την Ελλάδα που μάχεται ενάντια σε αυτή τη σαπίλα και τη μαυρίλα που μας έχει σκεπάσει.

Η προσπάθεια των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Κυθήρων υπήρξε συγκινητική. Μόνο τους μέλημα ήταν το πώς θα σωθεί η ζωή ενός συνανθρώπου τους.

Σε αυτά τα ανεμοδαρμένα βράχια χτυπά η καρδιά της πραγματικής Ελλάδας και αν δεν τους προσέξουμε, τότε και εμείς εδώ κάποτε θα πνιγούμε. Θα μας πνίξει η σαπίλα και τα βοθρολύματα της καθημερινότητας. Τιμή λοιπόν σε αυτούς τους ακρίτες και όσο αυτοί κρατούν, τότε υπάρχει ελπίδα.

Τιμή και στους διασώστες γιατρούς του ΕΚΑΒ, που μέσα σε ένα αεροπλάνο C130 και με θερμοκρασία 45 βαθμούς Κελσίου περίπου, όπως με πληροφόρησαν οι οικείοι μου που με συνόδευαν αφού εγώ ήμουν αναίσθητος, να προσπαθούν να με κρατήσουν στη ζωή. Αυτοί γνωρίζουν μόνο να επιτελούν το έργο της ιεραποστολής των, διότι περί ιεραποστολής πρόκειται με αυτές τις συνθήκες και απολαβές. Η Ακαδημία Αθηνών οφείλει να τους ξεχωρίσει και στα ετήσια βραβεία που απονέμει να είναι μεταξύ των τιμωμένων.

Με τι λόγια όμως μπορεί κανείς να περιγράψει τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου; Εξαιρετική εγκατάσταση, καθαριότητα , τάξη και ένα προσωπικό πιστό στον όρκο του. Τα παρακολουθούσα όλα, όταν απέκτησα τις αισθήσεις μου και μέσα στην απογοήτευσή μου έβλεπα την «Άλλη Ελλάδα» να προσπαθεί, να πετυχαίνει το σκοπό της και να με κάνει να αισθάνομαι ότι έχει νόημα να κρατηθώ στη ζωή. Τιμή και σε αυτούς.

Τιμή δικαιούται και το προσωπικό της 2ης Πνευμονολογικής κλινικής του ίδιου Νοσοκομείου. Άριστη προσπάθεια, αν και τα μέσα που τους παρέχονται, ιδιαιτέρως στον ξενοδοχειακό εξοπλισμό, ελλιπέστατος και απαξιωμένος. Όμως τα παραβλέπει όλα αυτά κανείς, άμα ζήσει το ανυπόκριτο γλυκό χαμόγελο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Κύριε Δ/ντά

Υπάρχει η «Άλλη Ελλάδα» που προσπαθεί , μάχεται και δεν επηρεάζεται από το σάπιο περιβάλλον και από τις καθημερινές αερολογίες και κοκορομαχίες των πολιτικών μας.
Αυτή η «Άλλη Ελλάδα» κάποτε θα νικήσει και από τα τίμια, ικανά και άφθαρτα παιδιά της, που σήμερα είναι διάσπαρτα, θα δημιουργηθεί η κρίσιμος μάζα που θα κάνει την έκρηξη και θα δικαιώσουν τον αγώνα όσων στάθηκαν όρθιοι και πάλεψαν με το «θηρίο».

Γιώργος Καρύδης
Τ. Δ/ντής ΔΕΗ» ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ 20 – ΚΟΡΙΘΟΣ Τηλ. 27410 23995, 6947239050 Email: Karydis36@yahoo.gr