ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Independent: Βρήκαν κατά λάθος τη φόρμουλα που αντιμετωπίζει το 90% των καρκίνων;

Ένα τεράστιο βήμα στη θεραπεία του 90% των καρκίνων ίσως έκαναν Δανοί ερευνητές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού Independent.

Independent: Βρήκαν κατά λάθος τη φόρμουλα που αντιμετωπίζει το 90% των καρκίνων;

Αρχικός στόχος τους ήταν να προστατεύσουν τις εγκύους από την ελονοσία, ωστόσο κατά τη διάρκεια της έρευνας διαπίστωσαν ότι πρωτεΐνες με ελονοσία μπορούν - εκτός του να καταστρέφουν τον πλακούντα - να επιτίθενται και στα καρκινικά κύτταρα.

Έτσι, λοιπόν, συνδύασαν το τμήμα αυτό της πρωτεΐνης, που χρησιμοποιεί το εμβόλιο κατά της ελονοσίας για να ενσωματώνεται στα κύτταρα, με μια τοξίνη, η οποία θα απελευθερώνεται όταν η πρωτεΐνη θα ενσωματώνεται στα καρκινικά κύτταρα.

Όπως διαπιστώθηκε η συγκεκριμένη πρωτεΐνη προσκολλάται στον ίδιο υδατάνθρακα τόσο στην περίπτωση των κυττάρων του πλακούντα, όσο και στα καρκινικά κύτταρα.

Η διαδικασία έχει ήδη εφαρμοστεί σε κύτταρα και σε ποντίκια με καρκίνο με τους επιστήμονες να εκφράζουν την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να κάνουν το ίδιο σε ανθρώπους μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με τον Αλί Σαλαντί από το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, που συμμετέχει στο πρόγραμμα, για δεκαετίες οι επιστήμονες είχαν επικεντρώσει την προσοχή τους στις ομοιότητες ανάμεσα στην ανάπτυξη του πλακούντα και των όγκων.

Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι αν το ανθρώπινο σώμα θα ανεχθεί τις απαιτούμενες δόσεις, χωρίς να αναπτύξει παρενέργειες.