ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάλεσμα ΕΝΕ σε άνεργους νοσηλευτές να ανανεώσουν την κάρτα τους, ενόψει της επικείμενης προκήρυξης

Εν όψει της επικείμενης προκήρυξης που σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΝΕ θα εκδοθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες, παρακαλούνται οι άνεργοι Νοσηλευτές όπως επιμεληθούν εγκαίρως για την απόκτηση της βεβαίωσης ή ανανέωσης εγγραφής από το κατά τόπους περιφερειακά τους τμήματα.

Κάλεσμα ΕΝΕ σε άνεργους νοσηλευτές να ανανεώσουν την κάρτα τους, ενόψει της επικείμενης προκήρυξης

Η παραπάνω βεβαίωση κρίνεται αναγκαία, όπως αναφέρει το θεσμικό όργανο των νοσηλευτών, διότι πρώτα θα εμπεριέχεται στα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ και δεύτερον, θα αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού και καθυστερήσεων για την απόκτηση της εν λόγω βεβαίωσης.

Να θυμίσουμε, ότι την περασμένη Παρασκευή, προκηρύχθηκαν 226 θέσεις τακτικού προσωπικού ΠΕ και ΥΕ (νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, τραυματιοφορείς κτλ) για τη στελέχωση των νοσοκομείων της χώρας. Επιπλέον, την εβδομάδα που διανύουμε, αναμένεται να δημοσιευθεί η προκήρυξη άλλων 759 θέσεων κατηγορίας ΤΕ και ΔΕ.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά, μετά από έξι χρόνια, προκηρύσσονται θέσεις μόνιμου προσωπικού για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, θα προκηρυχθούν άλλες 2440 μόνιμες θέσεις όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό).