ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ούτε ένας μαθητής πεινασμένος: Κινητοποίηση καθηγητών κατά της φτωχοποίησης των μαθητών

Ούτε ένας μαθητής πεινασμένος: Κινητοποίηση καθηγητών κατά της φτωχοποίησης των μαθητών

Σε κινητοποίηση για τη φτωχοποίηση των μαθητών προχωρούν 11 σύλλογοι εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου και ώρα 13:00 έξω από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Σταδίου 29).

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν από κοινού, επισημαίνουν πως: «Στην περίοδο που οξύνεται και βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση, εντείνονται τα φαινόμενα φτωχοποίησης των μαθητών μας. Σε αυτές τις συνθήκες, μέσα από τις γενικές συνελεύσεις και τις συλλογικές διαδικασίες των Συλλόγων μας, διαμορφώθηκε το αίτημα για κρατικό πρόγραμμα σίτισης και ιατρικής περίθαλψης για όλα τα σχολεία που θα εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχει ούτε ένας μαθητής μας πεινασμένος ούτε ένα παιδί χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ, Α΄ Αθηνών, Α' Πειραιά «Ρήγας Φεραίος», Αιγάλεω, «Αριστοτέλης», Γλυφάδας-Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, «Δ. Γληνός», Καλλιθέας-Μοσχάτου, Κερατσινίου–Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», «Μακρυγιάννης», «Παρθενώνας», Πειραιά «η Πρόοδος», διοργανώνουν κινητοποίηση για το ζήτημα της φτωχοποίησης των μαθητών, στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Σταδίου 29), την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου και ώρα 13:00.

Καλούν επίσης τις Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, καθώς και τους φορείς των γονέων (Ομοσπονδίες, Ενώσεις, Συλλόγους) να συμμετέχουν και να στηρίξουν την κινητοποίηση.

 

Διαβάστε επίσης:
Πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ: Απομακρύνονται οι μαθητές από τη μεσογειακή διατροφή
Εγκύκλιος Μπασκόζου για υγειονομικούς ελέγχους σε όλα τα σχολεία της χώρας

BEST OF NETWORK