ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ψυχο-εκπαιδευτικό σεμινάριο «Επικοινωνία στην οικογένεια»

Το Συμβουλευτικό Κέντρο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει ψυχο-εκπαιδευτικό σεμινάριο για μητέρες/γονείς με θέμα: «Επικοινωνία στην οικογένεια».

Ψυχο-εκπαιδευτικό σεμινάριο «Επικοινωνία στην οικογένεια»

«Δεν ακούει κανέναν.»

«Θέλει πάντα να γίνεται το δικό του.»

«Παραπονιέται συνεχώς ότι δεν τον καταλαβαίνουμε.»

Πρόκειται για φράσεις που συχνά οι γονείς αναφέρουν περιγράφοντας τη δυσκολία τους να επικοινωνήσουν με το παιδί τους και να διατηρήσουν μια ομαλή και λειτουργική σχέση.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η διερεύνηση, η κατανόηση και η επίλυση των δυσκολιών που προκύπτουν στην επικοινωνία μεταξύ των γονέων και των παιδιών. Θα συζητηθούν αποτελεσματικοί τρόποι παρέμβασης και οριοθέτησης που διευκολύνουν την επικοινωνία και προστατεύουν τη σχέση γονιών-παιδιών από τις συνεχείς προστριβές και συγκρούσεις.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015, 16:00 – 18:00 στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας, Δομοκού 2 και Φιλαδελφείας(έναντι Μετρό Στ. Λαρίσης).

Η είσοδος στο σεμινάριο είναι ελεύθερη.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, παρακαλείσθε να ενημερώσετε για την παρουσία σας. Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής στην τηλεφωνική γραμμή 115 25 & στο email: 11525@mazigiatopaidi.gr

Γενικές Σημειώσεις:

1. Το Κέντρο Αλληλεγγύης στην Αθήνα προσφέρει χώρο λειτουργίας σε νέες και υφιστάμενες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα, διευκολύνοντας συνεργατικές λύσεις σε επίπεδο κοινοτήτων για επείγοντα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Το Κέντρο που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία των Open Society Foundations και του SolidarityNow, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την οικονομική βοήθεια του European Economic AreaGrants, ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Δεκέμβριο 2014. Το Κέντρο στεγάζεται στον πρώτο όροφο του ιστορικού κτιρίου του παλαιού Φρουραρχείου στην Αθήνα (Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας, έναντι Σταθμού Λαρίσης), ο οποίος έχει παραχωρηθεί για αυτόν τον σκοπό από το Δήμο Αθηναίων, ενώ την πλήρη ανακαίνιση των χώρων που φιλοξενούν τις υπηρεσίες του Κέντρου ανέλαβε το SolidarityNow.

2. H Ένωση «Μαζί για το Παιδί» είναι μια ομπρέλα 10 κοινωφελών σωματείων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1996, ενώνοντας ισότιμα τις προσπάθειές τους για την ευημερία των παιδιών που έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα εκείνων που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ενδοοικογενειακή βία, τις χρόνιες ασθένειες, τις διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες και την ασθένεια ή τον θάνατο κάποιου μέλους της οικογένειάς τους. Η Ένωση και τα σωματεία της βοηθούν περισσότερα από 30.000 παιδιά ετησίως, εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση.

Περισσότερες πληροφορίες για σεμινάρια, συνεδρίες και Ομάδες Γονέων: Τηλ. 11525 Ώρες Λειτουργίας:Δευτ.-Παρ.: 09.00-21.00.
11525@mazigiatopaidi.gr
Έδρα Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»: Αγίου Θωμά 14, 115 27 Αθήνα
ΤΗΛ: 210-74 82 690
FAX: 210-74 82 664
Email: info@mazigiatopaidi.gr
Web: www.mazigiatopaidi.grwww.facebook.com/mazigiatopaidi