ΕΙΔΗΣΕΙΣ

33ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Οι γενικές οδηγίες για τους δρομείς που θα τρέξουν με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία

Πληροφορίες για όσους δρομείς τρέξουν με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία την Κυριακή στον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο στα 5 και στα 10 χλμ. απέστειλε ο ΣΕΓΑΣ. 

33ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Οι γενικές οδηγίες για τους δρομείς που θα τρέξουν με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία

Σύμφωνα με τις οδηγίες από την Οργανωτική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ, οι δρομείς προτείνεται να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα πριν από την έναρξη του Αγώνα στο χώρο. Αυτό σημαίνει 06:45 π.μ. οι δρομείς των 5 χλμ., στις 07.45 π.μ. οι δρομείς των 10 χλμ και στις 8.00 π.μ για τους δρομείς του Μαραθωνίου Δρόμου.

Σημείο Συνάντησης για τους δρομείς που θα συμμετέχουν στις διαδρομές των 5χλμ & 10 χλμ είναι ο χώρος μπροστά από την είσοδο του Ζάππειου Μεγάρου.

Εκεί θα συγκεντρωθούμε για να κάνουμε όλοι μαζί ζέσταμα με την πολύτιμη καθοδήγηση του παλαίμαχου Πρωταθλητή μεσαίων αποστάσεων, κ. Μανώλη Χάντζου & της προπονητικής του ομάδας και για να βγάλουμε τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες.

Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε όλοι μαζί προς το σημείο της εκκίνησης που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά και δεξιά της αλέας του Ζαππείου, στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη (Eurobank), με κατεύθυνση προς Σύνταγμα.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των συμμετεχόντων, οι δρομείς για τους Αγώνες των 5 & 10 χλμ. θα εκκινήσουν κατά κύματα κατανεμημένοι σε blocks εκκίνησης. Οι εκκινήσεις θα δοθούν με χρονοκαθυστέρηση η μία από την άλλη. Οι δρομείς θα πρέπει να πάρουν θέση εκκίνησης στο block που αναγράφεται στον αριθμό συμμετοχής τους.

Αγώνας Δρόμου 5χλμ
Το αργότερο στις 07:30, όλοι οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στις ειδικά διαμορφωμένες ζώνες εκκίνησης.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 7:45 πμ στη Λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά και δεξιά της αλέας του Ζαππείου, στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη (Eurobank), με κατεύθυνση προς Σύνταγμα.

Διαδρομή: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Ρήγα Φεραίου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, αναστροφή επί της Βασ. Σοφίας - διασταύρωση ΝΙΜΙΤΣ, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου από την αριστερή πλευρά του σταδίου.

Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση του αγώνα είναι στις 09.15, συνυπολογίζοντας τη χρονοκαθυστέρηση των εκκινήσεων.

Αγώνας Δρόμου 10χλμ
Το αργότερο στις 08:30, όλοι οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στις ειδικά διαμορφωμένες ζώνες εκκίνησης.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 08.45 στη Λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά και δεξιά της αλέας του Ζαππείου, στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη (Eurobank), με κατεύθυνση προς Σύνταγμα.

Διαδρομή: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Χαρ. Τρικούπη, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, Φιδιππείδου, αριστερά Μεσογείων μέχρι Σχολή Αστυνομίας, αναστροφή (στο φανάρι της Σχολής Αστυνομίας), Μεσογείων, Μιχαλακοπούλου, Φειδιππίδου, αριστερά Μεσογείων, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου από την αριστερή πλευρά του σταδίου.

Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση του αγώνα είναι στις 10.40, συνυπολογίζοντας τη χρονοκαθυστέρηση των εκκινήσεων.
Παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει μαζί σας τα ακόλουθα:
• Τον αριθμό συμμετοχής και τις παραμάνες (το chip χρονομέτρησης είναι ενσωματωμένο στον αριθμό συμμετοχής),
• Τον ειδικό πλαστικό σάκο για τα ρούχα, (θα πρέπει να έχει κολληθεί σε ευκρινές σημείο το χαρτί με τον αριθμό συμμετοχής σας),

Μετακίνηση Δρομέων

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 ισχύει ολική απαγόρευση κυκλοφορίας τροχοφόρων στο κέντρο της Αθήνας και μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο από τις 5:00 π.μ. έως τις 17.30 μ.μ.
Θα προτείναμε να προτιμήσετε να μετακινηθείτε με το ΜΕΤΡΟ. Ο κοντινότερος σταθμός αποβίβασης για το χώρο της αφετηρίας είναι ο σταθμός ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Διαχείριση προσωπικών αντικειμένων και ιματισμού

Ο ειδικός πλαστικός σάκος με τα προσωπικά αντικείμενα, για όσους δρομείς το επιθυμούν, πρέπει να παραδοθεί τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου στον οποίο συμμετέχουν (δηλαδή στις 7:15 π.μ. για τα 5 χλμ. και στις 8:15 π.μ. για τα 10 χλμ.) στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο parking του πολυχώρου «Αίγλη Ζαππείου» (είσοδος από Λεωφόρο Βασ. Όλγας).

Μετά τον τερματισμό, η παραλαβή των πλαστικών σάκων γίνεται με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής και με τη βοήθεια των εθελοντών.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή στους Αγώνες των 5 & 10 χλμ, μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link:
http://www.athensauthenticmarathon.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=128&Itemid=156&lang=el

Μαραθώνιος Δρόμος
Το αργότερο στις 08:45, όλοι οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στις ειδικά διαμορφωμένες ζώνες εκκίνησης.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 09.00 από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Αφετηρίας (Μαραθώνας).

Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση του αγώνα είναι στις 17.30, συνυπολογίζοντας τη χρονοκαθυστέρηση των εκκινήσεων.
Παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει μαζί σας τα ακόλουθα:
• Τον αριθμό συμμετοχής και τις παραμάνες (το chip χρονομέτρησης είναι ενσωματωμένο στον αριθμό συμμετοχής),
• Τον ειδικό πλαστικό σάκο για τα ρούχα, (θα πρέπει να έχει κολληθεί σε ευκρινές σημείο το χαρτί με τον αριθμό συμμετοχής σας),

Μεταφορά Δρομέων

Η μεταφορά γίνεται ταυτόχρονα από τέσσερα διαφορετικά σημεία στο κέντρο της Αθήνας, από τις 5:30 έως τις 6:45 (ΠΡΟΣΟΧΗ: Για το σημείο επιβίβασης στο σταθμό ΦΙΞ έως τις 06.15). Μετά τις 6:45 (για το σημείο επιβίβασης στο σταθμό ΦΙΞ μετά τις 6.15) δεν είναι δυνατή η μεταφορά των συμμετεχόντων με οχήματα της Οργανωτικής Επιτροπής.

Σημεία επιβίβασης:
• Στάση Μετρό Γραμμή 3 "Ευαγγελισμός", κατά μήκος της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας. Επιβίβαση από την πλευρά ανόδου.
• Στάση Μετρό Γραμμή 2 & 3 "Σύνταγμα", κατά μήκος της Λεωφόρου Βασ. Αμαλίας. Επιβίβαση και από τις δύο πλευρές του δρόμου.
• Στάση Μετρό Γραμμή 3 "Κατεχάκη", κατά μήκος της Λεωφόρου Μεσογείων. Επιβίβαση από την πλευρά ανόδου.
• Στάση Μετρό Γραμμή 2 "Συγγρού-Φιξ", κατά μήκος της Λεωφόρου Συγγρού. Επιβίβαση από την πλευρά ανόδου (έξοδος μετρό "Συγγρού". Αναχώρηση τελευταίου λεωφορείου στις 6.15πμ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι δρομείς που θα μεταβούν στην εκκίνηση με δικά τους μέσα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της εκκίνησης (Μαραθώνας) τουλάχιστον μία ώρα πριν την ώρα εκκίνησης του αγώνα, δηλαδή το αργότερο στις 08.00 και να λάβουν υπόψη τους ότι στη Μαραθώνια Διαδρομή θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μαραθώνος από τις 8:00.

Χώροι Προθέρμανσης Δρομέων
Οι δρομείς μπορούν να προθερμαίνονται στο Στάδιο του Μαραθώνα, καθώς και στους δρόμους του Μαραθώνα, εκτός από την ευθεία της εκκίνησης.

Διαχείριση Προσωπικών Αντικειμένων & Ιματισμού
Οι δρομείς πρέπει να τοποθετήσουν τα προσωπικά αντικείμενα και τον ιματισμό τους μέσα στον ειδικό πλαστικό σάκο, τον οποίο θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Γήπεδο Τάε Κβον Ντο).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πάνω στον σάκο πρέπει να κολληθεί το αυτοκόλλητο με τον αριθμό του δρομέα με τρόπο που αυτός να είναι ευκρινής. Ο σάκος πρέπει να είναι καλά κλεισμένος και να μην περιέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα δεν παραλαμβάνει άλλα σακίδια, τσάντες κλπ, εκτός από τους ειδικούς σάκους που η ίδια διαθέτει στους δρομείς.

Μέχρι τις 8:30 (το αργότερο 30 λεπτά πριν από την εκκίνηση), οι δρομείς πρέπει να έχουν παραδώσει τους ειδικούς πλαστικούς σάκους με τα ρούχα και τα προσωπικά τους αντικείμενα στα φορτηγά με το σήμα της DHL, τα οποία θα βρίσκονται 100 μέτρα μπροστά από την αψίδα εκκίνησης (φανάρι αφετηρίας), για να μεταφερθούν στον τερματισμό.
Η τοποθέτηση των πλαστικών σάκων μέσα στα ειδικά διαμορφωμένα φορτηγά γίνεται με βάση τον αριθμό συμμετοχής κάθε δρομέα. Τα φορτηγά φέρουν ένδειξη με τους αριθμούς των δρομέων, τους σάκους των οποίων μεταφέρουν. Εθελοντές της Οργανωτικής Επιτροπής βρίσκονται στη διάθεση των δρομέων για την εξυπηρέτησή τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλοι οι συμμετέχοντες αμέσως μετά την αποβίβασή τους από το λεωφορείο θα πρέπει να παραδώσουν τον πλαστικό σάκο με τα ρούχα τους στα αντίστοιχα φορτηγά σύμφωνα με τον αριθμό συμμετοχής τους.

Λόγω της πολύ μεγάλης συμμετοχής στον Μαραθώνιο Αθήνας και τη δυσκολία μετακίνησης των δρομέων προς την έξοδο της εγκατάστασης για την έγκαιρη παράδοση του ρουχισμού τους, η Οργανωτική Επιτροπή προτείνει σε όλους τους δρομείς:

(α) να παραδώσουν την τσάντα με τον ρουχισμό τους στα αντίστοιχα φορτηγά αμέσως μετά την αποβίβασή τους από το λεωφορεία,
(β) να κρατήσουν μαζί τους μόνο τον απολύτως απαραίτητο πρόχειρο και ελαφρύ ρουχισμό (t-shirt, φόρμα) για την αναμονή της εκκίνησης,
(γ) να φορέσουν την ειδική "σακούλα ζεστασιάς" που θα τους μοιραστεί κατά την αποβίβασή τους,
(δ) να αφήσουν λίγα λεπτά πριν την εκκίνηση τον πρόχειρο ρουχισμό τους στο πλάι. Η Οργανωτική Επιτροπή θα συλλέξει τα ρούχα αυτά και κατόπιν διαλογής θα τα διαθέσει σε πρόγραμμα "συλλογής ρούχων για κοινωνικό σκοπό".

Μετά τον τερματισμό, η παραλαβή των πλαστικών σάκων γίνεται με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής και με τη βοήθεια των εθελοντών σε προκαθορισμένο χώρο επί της Λ. Βασ. Όλγας στο ύψος που βρίσκεται το σιντριβάνι του Ζαππείου, 200 μέτρα δεξιά μετά την έξοδο από τα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου.