ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Δήμος Χαλκιδέων & ο Σύλλογος «Ο Καλός Σαμαρείτης» τιμούν τη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Ο Δήμος Χαλκιδέων και ο Πανευβοϊκός Σύλλογος κακοποιημένου παιδιού και κακοποιημένης γυναίκας «Ο Καλός Σαμαρείτης» τίμησαν τη Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, για την προσφορά και το έργο της, ανακηρύσσοντας την Επίτιμη Πρόεδρο του Συλλόγου «Ο Καλός Σαμαρείτης» και της πρόσφεραν ως δώρο το σήμα της Πόλης των Χαλκιδέων.

Ο Δήμος Χαλκιδέων & ο Σύλλογος «Ο Καλός Σαμαρείτης» τιμούν τη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Η κυρία Βαρδινογιάννη τους ευχαρίστησε θερμά για τη μεγάλη τιμή που της κάνουν και υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία τους στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», και συγκεκριμένα τον Δήμαρχο Χαλκίδας, κύριο Χρήστο Παγώνη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Ο Καλός Σαμαρείτης», Αρχιμανδρίτη Πατέρα Τιμόθεο Μπαϊμπάκη, την Αντιπρόεδρο, κυρία Ντέπυ Σεπετή, το μέλος κυρία Ευαγγελία Δαριβιανάκη, τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων κύριο Παναγιώτη Καραμούζη, την Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας, κυρία Λίλιαν Ζλακώνη, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ευβοίας, κύριο Ιωάννη Λιονάκη, τον σύμβουλο του Δημάρχου, κύριο Ηρακλή Μπουραντά και την υπεύθυνη Τύπου του Δήμου Χαλκίδας, κυρία Κωνσταντίνα Γρηγορίου.

«Η παρουσία σας σήμερα εδώ, είπε η κυρία Βαρδινογιάννη καλωσορίζοντάς τους, και η πρωτοβουλία σας να στηρίξετε τις προσπάθειές μας εκφράζουν τη βαθειά σας ευαισθησία και την αγάπη σας για τα παιδιά. Στα πρόσωπά σας βλέπουμε καλούς φίλους και νέους συμμάχους στον αγώνα μας και αυτό μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και ενθάρρυνση μπροστά στο δύσκολο έργο μας. Η επιθυμία σας να στηρίξετε την ΕΛΠΙΔΑ αποτελεί για ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία παράδειγμα κοινωνικής αλληλεγγύης και μας γεμίζει ελπίδα. Μοιραζόμαστε πολλά κοινά οράματα καθώς η ΕΛΠΙΔΑ, ξεκινώντας πριν από 25 χρόνια, είχε ως άξονα την εθελοντική προσφορά προς το παιδί που πάσχει από καρκίνο. Ο Σύλλογός σας μάχεται για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την παροχή βοήθειας ιδιαίτερα σε παιδιά που υφίστανται κακοποίηση, όπως επίσης την συμπαράσταση, περίθαλψη και παροχή βοήθειας προς αυτά. Και οι δύο σύλλογοι πιστεύουμε στον εθελοντισμό και στη δύναμη της συλλογικής προσπάθειας. Για τον λόγο αυτό, μας συγκινεί πολύ το γεγονός πως σήμερα βρίσκεστε κοντά μας για να στείλουμε μαζί το μήνυμα της συμπαράστασης προς τα παιδιά που έχουν την ανάγκη μας. Ο Σύλλογος «Καλός Σαμαρείτης», όπως και ο Δήμος Χαλκιδέων, θέλησαν να τιμήσουν τον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες και το έργο μας. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την τιμή αυτή, την ενθάρρυνση και τη δύναμη που μας δίνετε για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας...».

Εν συνεχεία η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε την Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» στον Δήμαρχο Χαλκιδέων, κύριο Χρήστο Παγώνη, και στον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Μπαϊμπάκη, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη στήριξή τους στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

«Θα ήθελα, είπε ο Πατήρ Τιμόθεος, να ευχαριστήσω την κυρία Βαρδινογιάννη για την τιμητική διάκριση και την αγάπη της και να εκφράσω τα αισθήματα της δικής μας αγάπης, του Συλλόγου «Καλός Σαμαρείτης» που ήρθαμε γιατί πιστεύουμε ότι η σύμπραξη δυνάμεων μπορεί να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Κι εσείς και εμείς έχουμε δώσει το ενδιαφέρον μας στο μέλλον της Ελλάδας στο παιδί. Παρατηρώντας όλα αυτά τα χρόνια τη δραστηριότητά σας και την αγάπη σας για το παιδί, που είναι το μέλλον και η ζωή του τόπου, το δημοτικό συμβούλιο πήρε ομόφωνα την απόφαση να σας ανακηρύξουμε Επίτιμη Πρόεδρο. Και τελευταία με την πρωτοβουλία που πήρατε και με τον Αρχιεπίσκοπό μας, έχετε συμβάλει τα μέγιστα στη δημιουργία εθελοντισμού ώστε να δίνεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σε ελληνόπουλα και σε προσφυγόπουλα. Με την πράξη σας αυτή κάνετε πραγματικότητα αυτό που λέει ο Χριστός στο Ευαγγέλιο: Εκείνος που προσέφερε στον άγνωστο το οτιδήποτε είναι σαν να το προσφέρει στον ίδιο. Άρα ό,τι προσφέρουμε στο παιδί το προσφέρουμε στον ίδιο τον Χριστό».

Τέλος ο Δήμαρχος Χαλκίδας, κύριος Χρήστος Παγώνης, παίρνοντας τον λόγο είπε: «Η επίσκεψή μας εδώ οφείλεται σε δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι ως τοπική κοινωνία θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για το σπουδαίο έργο που επιτελείτε. Η σπουδαία προσπάθεια είναι δύσκολη, χρειάζεται θάρρος και δύναμη για να την κερδίσεις. Ο δεύτερος λόγος ειναι ότι θέλουμε να σας προσκαλέσουμε στην Χαλκίδα για να διοργανώσουμε εκδήλωση μέσα από την οποία θα δημιουργηθεί ομάδα εθελοντών δοτών μυελού των οστών ώστε να συμβάλουμε κι εμείς στην προσπάθεια που κάνετε. Να μας θεωρείτε συμμάχους σας!».