ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με υπεύθυνη δήλωση των γονέων η άρνηση εμβολιασμού των παιδιών

Δραστικά μέτρα απέναντι στο άκρως επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία αντιεμβολιαστικό κίνημα παίρνει η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία.

Με υπεύθυνη δήλωση των γονέων η άρνηση εμβολιασμού των παιδιών

Σε μια προσπάθεια να βάλει γονείς και άλλους νόμιμους κηδεμόνες σε θέση ευθύνης, απέστειλε στα μέλη της επιστολή με την οποία τα καλεί να ζητούν εφεξής τη συμπλήρωση Φόρμας Άρνησης Εμβολιασμού. Η φόρμα δημιουργήθηκε από την Επιστημονική Επιτροπή της ΕΕΠ, κατά το πρότυπο της αντίστοιχης Αμερικανικής και η συμπλήρωσή της προφανώς είναι προαιρετική.

Ο στόχος της συγκεκριμένης κίνησης των παιδιάτρων είναι διττός: από τη μία οι γονείς θα αναλογιστούν τι ακριβώς αρνούνται και πιθανώς να αναθεωρήσουν την άποψή τους, από την άλλη οι ίδιοι οι παιδίατροι ως επαγγελματίες θα έχουν στα «χέρια» τους ένα αποδεικτικό εφόσον αυτό ζητηθεί από οποιονδήποτε.

Η Εταιρεία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το πρόβλημα άρνησης εμβολιασμού στο ιατρείο επαφίεται αποκλειστικά στην διαχειριστική ικανότητα του κάθε παιδιάτρου και την σχέση που έχετε με τους γονείς του παιδιού. Η φόρμα άρνησης αποτελεί στην ουσία μια διαδικασία που μπορείτε να επικαλεστείτε για να πείσετε τους γονείς ότι είναι αποκλειστικά δική τους ευθύνη ο μη εμβολιασμός των παιδιών τους και ότι θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη αυτή υπογράφοντας το έγγραφο αυτό».

Διαβάστε επίσης:
Επανεμφάνιση ασθενειών λόγω μη εμβολιασμών – Διά νόμου υποχρεωτικά τα εμβόλια
Έντονη η ανησυχία του ΠΟΥ για τη «διστακτικότητα» απέναντι στα εμβόλια