ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καμβάδες ζωγραφικής ατόμων με αναπηρίες (φωτογραφίες)

Χρώματα, καμβάδες και αστείρευτη δημιουργικότητα «επιστράτευσαν» άτομα με αναπηρίες για να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Artability που υλοποίησε η «ΑΝΤΙΓΟΝΗ - Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη-Βία».

Καμβάδες ζωγραφικής ατόμων με αναπηρίες (φωτογραφίες)

Το Artability ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2014 και ολοκληρώνεται στις 30 Δεκεμβρίου του 2015. Είναι ένα έργο για την ανταλλαγή καλών πρακτικών που στόχο έχουν να κινητοποιήσουν τους ανθρώπους με αναπηρίες να εμπλακούν ενεργά στη διαδικασία διά βίου μάθησης, μέσα από τη συμμετοχή τους σε εργαστήρια εικαστικών τεχνών καθώς και οργάνωσης καλλιτεχνικών εκθέσεων. Κύριο στόχο του έργου αποτελεί επίσης η ενδυνάμωση των συμμετεχόντων ώστε να πιστέψουν στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους.

«Στο έργο που αφορούσε την υλοποίηση εβδομαδιαίων καλλιτεχνικών εργαστηρίων, συμμετείχαν συνολικά 25 άτομα με αναπηρίες, 14 εκ των οποίων θα εκθέσουν τα έργα τους, από τις 16 έως τις 28 Νοεμβρίου, στο Βαφοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Πατρίτσια Ντεγιάλα από την «ΑΝΤΙΓΟΝΗ», συμπληρώνοντας ωστόσο ότι οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και μετά το τέλος του προγράμματος.

Το Artability βασίζεται στην πεποίθηση ότι οι άνθρωποι με αναπηρίες διαθέτουν δημιουργικότητα και εμπειρία που συχνά υποτιμάται και δεν αναγνωρίζεται από το κοινωνικό σύνολο. Στις δράσεις του έργου, με φορέα χρηματοδότησης το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετέχουν άτομα με αναπηρία σε καθεμία από τις 4 χώρες εταίρους (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Λιθουανία).

Δείτε μερικές φωτογραφίες από έργα που περιλαμβάνονται στην έκθεση και παραχώρησε η «ΑΝΤΙΓΟΝΗ».

Tasoula1
Dimitra1
Aggeliki1