ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεκάδες πολίτες εξετάσθηκαν δωρεάν για σακχαρώδη διαβήτη στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Δεκάδες πολίτες εξετάσθηκαν δωρεάν για σακχαρώδη διαβήτη στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Την ευκαιρία να κάνουν δωρεάν έλεγχο και να ενημερωθούν για το σακχαρώδη διαβήτη είχαν δεκάδες πολίτες που επισκέφθηκαν το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, στο πλαίσιο της δράσης του ΙΣΑ και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.) με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Διαβήτη (14 Νοεμβρίου).

Στη δράση συμμετείχαν εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές του Ιατρείου που ενημέρωσαν τον κόσμο για τις σοβαρές επιπλοκές της νόσου και την ανάγκη πρόληψης.

«Η έγκυρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Ελλήνων πολιτών γύρω από τη σύγχρονη "μάστιγα" του σακχαρώδη διαβήτη είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική πρόληψη και αναχαίτιση της ανοδικής πορείας του και στην Ελλάδα» τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης και πρόσθεσε:

«Ο Ι.Σ.Α. βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό παρόμοιων πρωτοβουλιών καθώς σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα και τους Έλληνες, όλοι οι επιστημονικοί φορείς έχουμε υποχρέωση να προασπίσουμε το μέγιστο κοινωνικό δικαίωμα, την Υγεία»

Διαβάστε ακόμη:

Τεράστιο το κοινωνικό & οικονομικό κόστος του διαβήτη - Ανάγκη για Ιατρεία Διαβητικού Ποδιού