ΕΙΔΗΣΕΙΣ

50.000 αιτήσεις για 690 θέσεις προσωπικού στο ΕΣΥ - Διαρκείς παρατάσεις από το ΑΣΕΠ

Εκατομμύρια είναι τα χτυπήματα στο σύστημα του ΑΣΕΠ αναφορικά με τις επικείμενες προσλήψεις στο ΕΣΥ (σε παραιατρικό και διοικητικό προσωπικό), με αποτέλεσμα πολλές φορές το σύστημα να καταρρέει. Είναι χαρακτηριστικό, ότι για 690 θέσεις, έχουν υποβάλλει 50.000 αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι.

50.000 αιτήσεις για 690 θέσεις προσωπικού στο ΕΣΥ - Διαρκείς παρατάσεις από το ΑΣΕΠ

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος «Είχαν να προσλάβουν 5 χρόνια άνθρωπο στα νοσοκομεία και είναι λογικό να γίνει χαμός», προσθέτοντας: «Δεν αποκλείεται να δημιουργούνται επίτηδες τεχνικά προβλήματα για να χρονοτριβούν αφού δεν έχουν χρήματα να καλύψουν τις νέες προσλήψεις. Να δείτε ότι θα καθυστερήσουν τις προσλήψεις έως το καλοκαίρι».

Να σημειωθεί, ότι η προκήρυξη που δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες αφορά σε προσλήψεις 690 ατόμων δευτεροβάθμιας και τεχνολογικής εκπαίδευσης για θέσεις νοσηλευτών, παραϊατρικών επαγγελμάτων αλλά και διοικητικών υπαλλήλων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις έχουν υποβληθεί 50.000 αιτήσεις, γεγονός που καταδεικνύει την αγωνία των νέων για μία θέση, αφού η ανεργία σαρώνει κυρίως στις νέες ηλικίες.

Αξίζει να πούμε ακόμη, ότι εξαιτίας της κατάστασης αυτής, το ΑΣΕΠ έχει δώσει τρεις φορές παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων, καθώς όπως είπαμε σημειώνονται τεχνικά θέματα με αποτέλεσμα να πέφτει διαρκώς το σύστημα, ενώ αναμένεται να δοθεί μία ακόμη παράταση, πιθανότατα έως την Τρίτη.