ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα υπερσύγχρονη μονάδα τεχνητού νεφρού στο ΜΗΤΕΡΑ

Μια νέα υπερσύγχρονη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού δυναμικότητας 15 κλινών εγκαινιάζει το νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ για τη θεραπεία ασθενών με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια (ΧΝΑ) τελικού σταδίου που χρήζουν αιμοκάθαρσης.

Νέα υπερσύγχρονη μονάδα τεχνητού νεφρού στο ΜΗΤΕΡΑ

Η Μονάδα λειτουργεί σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στον 4ο όροφο του νοσοκομείου, με κάλυψη από ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και άμεση δυνατότητα κλήσης σε περίπτωση έκτακτων περιστατικών.

Διαθέτει τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό και είναι στελεχωμένη από εξειδικευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο σε συνδυασμό με την τήρηση των Διεθνών Πρωτοκόλλων, εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς.

Συγκεκριμένα, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στελεχώνεται από νεφρολόγους με κύρος και εμπειρία, καρδιολόγο με εμπειρία στα προβλήματα των νεφροπαθών που παρακολουθεί σε μόνιμη βάση τους ασθενείς της Μονάδας, ομάδα αγγειοχειρουργών με σημαντική εμπειρία και επιτυχημένη πρακτική στη δημιουργία αγγειακών προσπελάσεων (μοσχεύματα, fistula, κεντρικοί φλεβικοί καθετήρες), εξειδικευμένους νοσηλευτές με βαθιά γνώση της θεραπείας της αιμοκάθαρσης, αλλά και των πολύπλευρων κλινικών και ψυχολογικών και κοινωνικών αναγκών των χρονίως πασχόντων, διαιτολόγο με εξειδίκευση στις ιδιαίτερες ανάγκες των αιμοκαθαιρούμενων και ψυχολόγο, έμπειρο στην αντιμετώπιση προβλημάτων των χρονίως πασχόντων.

Επιπλέον, η Μονάδα διατηρεί δίκτυο επικοινωνίας με κέντρα αιμοκάθαρσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με σκοπό τη διευκόλυνση μετακίνησης των ασθενών της, όποτε και εάν προκύψουν, ενώ διαθέτει και Κίτρινη Μονάδα για τη θεραπεία ασθενών με HBV- Ηπατίτιδα (1 κλίνη). Παράλληλα, διαθέτει πρόσβαση για άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ υπάρχει η δυνατότητα parking, ελεύθερα στον υπόγειο χώρο του ΜHΤΕΡΑ.

Επιπρόσθετα, υπάρχει η δυνατότητα αιμοκάθαρσης περιστατικών οξείας νεφρικής ανεπάρκειας σε ασθενείς που νοσηλεύονται για άλλες αιτίες (πχ. ορθοπεδικά, καρδιολογικά).

Τέλος, η Μονάδα διαθέτει συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη των θεραπειών που παρέχονται.

Διαβάστε επίσης:

Δωρεάν εξετάσεις και ενημέρωση για τις αγγειακές παθήσεις στη Θεσσαλονίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ