ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξειδικευμένο Ιατρείο Αρθροσκοπικής Χειρουργικής Ισχίου στο Ιατρικό Διαβαλκανικού

Ένα νέο εξειδικευμένο Ιατρείο Αρθροσκοπικής Χειρουργικής Ισχίου, εγκαινιάστηκε στα Εξωτερικά Ιατρεία του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

Εξειδικευμένο Ιατρείο Αρθροσκοπικής Χειρουργικής Ισχίου στο Ιατρικό Διαβαλκανικού

Το Ιατρείο Αρθροσκοπικής Χειρουργικής Ισχίου, αποτελεί διεθνώς την τεχνολογία αιχμής στη χειρουργική ισχίου. Είναι ενταγμένο στο Τμήμα Ορθοπεδικής του νοσοκομείου και δημιουργήθηκε προκειμένου να παρέχει απολύτως εξειδικευμένη παρακολούθηση και περίθαλψη σε ασθενείς με τραυματικές ή χρόνιες παθήσεις της άρθρωσης του ισχίου, καθώς και στην αντιμετώπιση του πόνου αδιάγνωστης αιτιολογίας.

Οι παθήσεις που αντιμετωπίζονται με αρθροσκοπική χειρουργική Ισχίου, είναι η ρήξη του επιχειλίου χόνδρου της κοτύλης, η μηροκοτυλιαία πρόσκρουση ή προστριβή (τύπου CAM και pincer), οι χόνδρινες βλάβες, η ρήξη του στρογγύλου συνδέσμου, κ.α. Επίσης, στην κατηγορία αυτή εντάσσονται και νεαροί σε ηλικία ασθενείς, με ιστορικό αθλητικών κακώσεων.

Η αρθροσκόπηση πραγματοποιείται μέσω μικρών οπών του δέρματος από τις οποίες εισάγονται η οπτική κάμερα και άλλα ειδικά, λεπτά, αρθροσκοπικά εργαλεία. Επιπλέον του ακριβούς προσδιορισμού και αντιμετώπισης των παθολογικών καταστάσεων, η αρθροσκόπηση ισχίου προσφέρει το πλεονέκτημα της ταχείας κινητοποίησης του ασθενούς, ο οποίος εξέρχεται από το νοσοκομείο την ίδια ή την επόμενη ημέρα της επέμβασης.

Διαβάστε επίσης:

1st Medical Career Forum: Σεμινάριο υποψήφιων γιατρών για τις σύγχρονες τάσεις της ερευνητικής & εκπαιδευτικής ιατρικής