ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: Νέα υπερσύγχρονη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης εγκαινίασε πριν λίγες μέρες την FIVI, τη νέα, υπερσύγχρονη και μεγαλύτερη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη μοναδική στη χώρα που βρίσκεται εντός ενός υπερσύγχρονου γενικού νοσοκομείου προσφέροντας μοναδικές συνθήκες ασφάλειας και καλύπτοντας όλο το φάσμα υπηρεσιών υγείας.

Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: Νέα υπερσύγχρονη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Η FIVI, συνολικής επένδυσης ύψους άνω των 1,5 εκ. ευρώ σε εξοπλισμό, στεγάζεται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και περιλαμβάνει ένα από τα πλέον σύγχρονα εργαστήρια της Ευρώπης που είναι σχεδιασμένο να πληροί συνθήκες ποιότητας αέρα ISO CLASS 7, χρησιμοποιώντας ηλεκτρονική παρακολούθηση δειγμάτων μέσω του συστήματος "RI Witness", καθώς και όλων των παραμέτρων εμβρυολογικής καλλιέργειας, διασφαλίζοντας τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. Παράλληλα έχει πιστοποιηθεί από την Swiss Approval με το πρότυπο EN 15224.

Στη δημιουργία της FIVI συνέβαλε με την επιστημονική του γνώση και εμπειρία ο κ. Ronny Janssens, f. Chief Embryologist, Center for Reproductive Medicine, AZ - VUB, IVF consultant at BE-ART IVF, ένας από τους πλέον ειδικούς συμβούλους, σε διεθνές επίπεδο, στο χώρο της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, με περισσότερα από 35 χρόνια εμπειρία στο σχεδιασμό και τη δημιουργία εργαστηρίων εξωσωματικής γονιμοποίησης, του Risk assessment και του Quality Management των συγκεκριμένων μονάδων.

Παράλληλα, η FIVI, στελεχώνεται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό που αποτελείται από 20 ιατρούς και εμβρυολόγους διεθνούς κύρους αλλά και λοιπές επιστημονικές ειδικότητες με μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, η οποία ξεπερνά τους 35.000 κύκλους.

Ο Όμιλος του Ιατρικού Αθηνών με την ίδρυση του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης 20 χρόνια πριν, κατόρθωσε να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη σημείο αναφοράς στην παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλη τη ΝΑ Ευρώπη και να βάλει τη χώρα με αξιώσεις στο χώρο του ιατρικού τουρισμού.

Σήμερα με τη δημιουργία της FIVI και την επέκταση του Ομίλου στο χώρο της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής γίνεται ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, αφού τα δεδομένα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας στο πεδίο αυτό, κλίμα, επιστημονική τεχνογνωσία, το θεσμικό πλαίσιο και η ανταγωνιστική τιμολόγηση, έρχονται να επισφραγιστούν από μια μεγάλη επένδυση με την εγγύηση και το επιστημονικό κύρος του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης και των ιατρών συνεργατών του.

Η τελετή εγκαινίων πραγματοποιήθηκε από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γεώργιο Πατούλη καθώς και τους κ.κ. Γεώργιο Αποστολόπουλο, Πρόεδρο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και Δρ. Βασίλειο Αποστολόπουλο, Διευθύνων Σύμβουλο Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, ενώ ομιλίες απηύθυναν οι γιατροί και συνεργάτες κ.κ. Ιωάννης Τζαφέτας, Βασίλης Ταρλατζής και Γιώργος Πάντος καθώς και ο ειδικός σύμβουλος, κ. Ronny Janssens.

* FIVI: Στα ελληνικά «Φοίβη». Το όνομά της συμβολίζει την αυγή και σημαίνει «Φωτείζουσα». Θεά της Σελήνης κατά τους Ρωμαίους, Τιτανίδα και άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μητρότητα και τη γονιμότητα εσωκλείει μέσα της όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα που πρεσβεύει η νέα Μονάδα. Η ανθρωποκεντρικότητα, η φροντίδα, η αισιοδοξία και το μέλλον βρίσκουν τη θέση τους στη FIVI και καλούν τα ζευγάρια να αφεθούν στα χέρια του έμπειρου προσωπικού για τη δική τους πορεία προς τη νέα αυγή.